Vágólapra másolva!
Mattia Binotto leszögezte, 2021-ben biztosan nem Mick Schumacher lesz Charles Leclerc csapattársa, hanem egy tapasztalt versenyző. A Ferrari csapatfőnöke ugyanakkor nem zárta ki, hogy egy nap újra megvalósul a Schumacher-Ferrari párosítás.

Mick Schumachert már rengetegen szeretnék a Forma-1-ben, sőt, akár a Ferrariban látni. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia azonban erre a szezonra nem kapott lehetőséget a királykategóriában, így továbbra is a Forma-2-ben fog versenyezni.

Noha nem ő lesz a pilótapiac mozgatórugója, jó szereplés esetén 2021-ben megvalósulhat az F1-es bemutatkozás, de az biztos, hogy nem a Ferrari színeiben. Mattia Binotto ugyanis teljes mértékben kizárta ennek lehetőségét.

Mick Schumacher 2021-ben még biztosan nem lesz Ferrari-pilóta Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uli Deck

A maranellói istálló hagyományosan tapasztalt versenyzőket ültet be az autóiba. Charles Leclerc tavalyi szerződtetésével ugyan valamelyest szakítottak ezzel a tradícióval, de az továbbra is elképzelhetetlennek tűnik, hogy teljesen újonc pilótának adjanak lehetőséget. Erre utoljára 1972-ben volt példa, amikor Arturo Merzario a Brit és a Német Nagydíjon is elindulhatott.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a Ferrari Mick Schumacherrel sem tesz kivételt. Binotto kijelentette, a drasztikus szabályváltozások miatt mindenképpen két tapasztalt pilótával szeretnének nekivágni a következő idénynek: „2021 még túl korai lenne a fiatal tehetségeink számára – nyilatkozta a német Motorsport-Total.com-nak. –

Schumacher egy évvel ezelőtt csatlakozott a Ferrari akadémiájához, így nyilvánvaló, hogy a maranellóiak hosszabb távon számolnak vele. Binotto úgy véli, jó eséllyel lesz lehetősége bemutatkozni a Forma-1-ben.

Ehhez viszont idén mindenképpen javítania kell a Forma-2-ben, hiszen első szezonjában mindössze egy futamgyőzelemmel, csupán a 12. helyen végzett az összetettben.

A német pilóta számára biztató lehet, hogy az F3-as Európa-bajnokságon jelentősen előre tudott lépni, hiszen egy 12. pozíció után sikerült megnyernie a sorozatot. Binotto a tavalyi szezonját is pozitívan értékelte, és hozzátette, a jövőben sokat várnak a 20 éves versenyzőtől.

Schumacher tavaly tesztelhette az aktuális Ferrarit, de a versenyzői bemutatkozásra még várni kell Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„A tavalyi idényben jó teljesítményt nyújtott – vélekedett a svájci szakember. – Az összetettben persze a rutinos pilóták végeztek elöl, de rengeteg tapasztalatot tudott gyűjteni. Ebben a szezonban sokat várunk tőle, és hisszük, megvan a tehetsége ahhoz, hogy nálunk maradjon.”

Schumacher számára rossz hír, hogy a 2019-es idénnyel ellentétben idén várhatóan nem tesztelhet az Alfa Romeóval. A hírt maga Frédéric Vasseur csapatfőnök erősítette meg, aki hozzátette, továbbra is figyelni fogják a német versenyző teljesítményét.

– nyilatkozta a svájci Blicknek az előző év végén. – Micknek előbb meg kell nyernie a Forma-2-es bajnokságot, vagy legalább jó teljesítményt nyújtania, ez azonban a rá nehezedő nyomás miatt rendkívül nehéz lesz. Mindenesetre a jövőben is követni fogjuk a fejlődését.”