Hamilton úgy érzi, saját hibáiból tanulva lett ennyire sikeres

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Abu-dzabi Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton is pictured in the team garage for a team photo session ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 28, 2019. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a Mercedes karácsonyi videójában saját pályafutására tekintett vissza. A hatszoros világbajnok saját példáján okulva úgy érzi, mindenkinek hagyni kell, hogy hibákat kövessen el.

Lewis Hamilton a Mercedes Twitter-csatornáján közzétett karácsonyi videóban beszélt pályafutásáról. A 34 éves versenyző többek között arra is kitért, hogy mennyire tekinti áldozatos munkának azt, ahogyan eljutott hat világbajnoki címig. A brit pilóta szerint az ifjabb generációt nem kell mindenáron megvédeni a hibáktól, mert abból lehet a legtöbbet tanulni.

Hamilton idén a tizenharmadik szezonját teljesítette a Forma-1-ben, és a hatodik világbajnoki címét szerezte meg. Az évek során ezen a téren, valamint a futamgyőzelmek szempontjából is minden idők második legsikeresebb versenyzőjévé lépett elő, de jó esélye van, hogy visszavonulásakor minden fontos ranglista élén az ő neve álljon. A Mercedes versenyzője kifejtette, hogyan látja az elmúlt szűk másfél évtizedet.

Hamilton nem egy lemondásokkal teli időszakként emlékszik vissza az elmúlt évtizedekre Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A brit pilóta nem úgy élte meg a mögötte hagyott időszakot, mint egy lemondásokkal teli utat annak érdekében, hogy sikeres legyen. „Nehéz erről beszélni, hiszen életünk során mindannyian hozunk valamilyen áldozatot – fogalmazott. – Az én álmaim mindig is nagyszabásúak voltak, melyeknek eléréséhez nagyobb utat kellett megtenni.”

Hamilton kiemelte, hogy különböző célok teljesítéséhez másfajta lemondás szükséges. A 34 éves versenyző úgy véli, ha valaki ezeket tényleg komolyan gondolja, akkor tesz is érte. „Ha egy ember bokszoló szeretne lenni, ahhoz nagyon mást kell tennie, mint akkor, ha a Google vezetése a cél” – magyarázta.

Hamilton a fiatalabbakra is kitért, akiket szerinte nem feltétlenül kell megvédeni a hibáktól. A hatszoros világbajnok a saját példáján keresztül tudja, hogy a rontásokból lehet a legtöbbet tanulni.

Hamilton szerint nem kell túlságosan óvni a fiatalokat, mert a hibákból tanulnak Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Minden ember a saját maga útját járja, én pedig senkinek nem mondhatom meg, mit tegyen” – vélekedett.

Az én életem pedig más, mint amin ő ment keresztül, még ha talán vannak hasonlóságok is. Mindenestre én úgy fejlődtem, hogy próbálkoztam és rontottam.”

Hamilton hozzátette, mindig is az volt a célja, hogy a lehető legkomplexebb versenyzővé váljon. A Mercedes pilótája kifejezetten örül, hogy ezt sikerült elérnie.

„Még mindig a szívemből versenyzek, és nem hiszem, hogy ez valaha is változni fog – mondta. – Azonban mindig azt szerettem volna elérni, hogy a lehető legsokoldalúbb pilóta legyek. Nagyon büszke vagyok rá, hogy legalább erre a pontra eljutottam.”