Vágólapra másolva!
Hét pole pozíció, két győzelem és az összetett pontverseny negyedik helye négyszeres világbajnok csapattársa előtt elég volt ahhoz, hogy Charles Leclerc bebiztosítsa jövőjét a Scuderia Ferrarinál, a maranellóiak 2024 végéig szerződést hosszabbítottak vele.

A 2018-as szezonban a Saubernél mutatkozott be a száguldó cirkuszban, 2019-re pedig már a Ferrariban találta magát a 22 esztendős Charles Leclerc, aki egy idény alatt meggyőzte a Ferrari vezetőit arról, hogy érdemes vele tervezni a csapat jövőjét,

a Scuderia ugyanis bejelentette, hogy 2024 végéig szerződést hosszabbított versenyzőjével.

A monacói pilóta nemcsak Sebastian Vettelt győzte le az év végi pontversenyben, hanem 7 rajtelsőségével és 2 futamgyőzelmével azt is bizonyította, hogy ha a rendelkezésére áll a technika, akkor képes kihasználni a lehetőségeket.

Leclerc-t még jó néhány évig láthatjuk vörösben Forrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Scuderia Ferrarival maradok – olvashatók Leclerc szavai a csapat által kiadott közleményben. – Az elmúlt idényben azzal, hogy a Forma-1 legillusztrisabb csapatánál vezethettem, egy álmom vált valóra.

A Corriere della Sera értesülései szerint Leclerc nemcsak a szerződéshosszabbítás miatt tekinthet derűsen a jövőbe, hanem amiatt is, hogy

eddigi fizetése több mint a háromszorosára nő az új kontraktussal, az olasz napilap szerint évi 9 millió eurót fog keresni.

A feltételezések szerint a monacói pilóta mostanáig a Ferrari versenyzői akadémiáján pallérozódó tehetségeknek járó szerződéssel vezetett, amely 2022-ig szólt.

Mattia Binotto az elmúlt idényben meggyőződhetett róla, hogy érdemes hosszú távra tervezni Leclerc-rel Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Mattia Binotto csapatfőnök külön kiemelte a vörösök utánpótlásbázisa által végzett tevékenységet.

Charles 2016 óta a családunk tagja, több mint elégedettek vagyunk az akadémiánk által elért eredményekkel, ennélfogva örömmel jelentjük be, hogy még sok évig velünk lesz. Biztos vagyok benne, hogy sok lapot fogunk közösen megtölteni az ágaskodó ló történetéről szóló könyvben."

Leclerc hosszabbításával egy helyet és egy pilótát máris kihúzhatunk a 2021-es szezon előtti pilótakeringőből, ami az elmúlt évek legizgalmasabbjának ígérkezik.