Társoldalunk:

A Ferrari szerződést hosszabbított Leclerc-rel

2019.12.23. 11:43

Hét pole pozíció, két győzelem és az összetett pontverseny negyedik helye négyszeres világbajnok csapattársa előtt elég volt ahhoz, hogy Charles Leclerc bebiztosítsa jövőjét a Scuderia Ferrarinál, a maranellóiak 2024 végéig szerződést hosszabbítottak vele.

A 2018-as szezonban a Saubernél mutatkozott be a száguldó cirkuszban, 2019-re pedig már a Ferrariban találta magát a 22 esztendős Charles Leclerc, aki egy idény alatt meggyőzte a Ferrari vezetőit arról, hogy érdemes vele tervezni a csapat jövőjét, 

a Scuderia ugyanis bejelentette, hogy 2024 végéig szerződést hosszabbított versenyzőjével. 

A monacói pilóta nemcsak Sebastian Vettelt győzte le az év végi pontversenyben, hanem 7 rajtelsőségével és 2 futamgyőzelmével azt is bizonyította, hogy ha a rendelkezésére áll a technika, akkor képes kihasználni a lehetőségeket.

Leclerc-t még jó néhány évig láthatjuk vörösbenForrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Scuderia Ferrarival maradok – olvashatók Leclerc szavai a csapat által kiadott közleményben. – Az elmúlt idényben azzal, hogy a Forma-1 legillusztrisabb csapatánál vezethettem, egy álmom vált valóra. Már alig várom, hogy egy még mélyebb kapcsolatot alakítsak ki a csapattal egy intenzív és izgalmas 2019-es idény után. Lelkesen várom, hogy mit tartogat a jövő, és már tűkön ülök, hogy elkezdődjön a következő szezon." 

A Corriere della Sera értesülései szerint Leclerc nemcsak a szerződéshosszabbítás miatt tekinthet derűsen a jövőbe, hanem amiatt is, hogy  eddigi fizetése több mint a háromszorosára nő az új kontraktussal, az olasz napilap szerint évi 9 millió eurót fog keresni. A feltételezések szerint a monacói pilóta mostanáig a Ferrari versenyzői akadémiáján pallérozódó tehetségeknek járó szerződéssel vezetett, amely 2022-ig szólt.

Mattia Binotto az elmúlt idényben meggyőződhetett róla, hogy érdemes hosszú távra tervezni Leclerc-relForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Mattia Binotto csapatfőnök külön kiemelte a vörösök utánpótlásbázisa által végzett tevékenységet. Minden egyes futammal magától értetődőbbé vált, hogy szerződést hosszabbítsunk Charles-lal, aki így velünk lesz a következő öt idényben. Mindez azt mutatja, hogy Charles-nak és a Scuderiának szilárd lábakon áll a közös jövője.  Charles 2016 óta a családunk tagja, több mint elégedettek vagyunk az akadémiánk által elért eredményekkel, ennélfogva örömmel jelentjük be, hogy még sok évig velünk lesz. Biztos vagyok benne, hogy sok lapot fogunk közösen megtölteni az ágaskodó ló történetéről szóló könyvben."

Leclerc hosszabbításával egy helyet és egy pilótát máris kihúzhatunk a 2021-es szezon előtti pilótakeringőből, ami az elmúlt évek legizgalmasabbjának ígérkezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK