Vettel már tervezgeti a Forma-1 utáni életét

Forma-1, Brazil Nagydíj, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 16: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari prepares to drive in the garage during qualifying for the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 16, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Ferrarinál a követkevző év végén lejár a szerződése, 2021-ről beszélni pedig még nem akar. Sebastian Vettel úgy érzi, nem öreg még a Forma-1-hez, de már van terve arra, hogy mi lesz akkor, ha visszavonul.

Sebastian Vettel több szempontból is aggasztó 2018-as és 2019-es teljesítménye joggal erősítette fel a négyszeres világbajnok visszavonulásáról szóló pletykákat, sokan azt várják, hogy a 2015 óta a Ferrarit erősítő német pilóta kitölti a szerződését, majd a következő év végén szögre akasztja a sisakját. Ő maga azonban nem menne ennyire messzire, továbbra is arra koncentrál, hogy világbajnok legyen a vörösökkel, noha azt elismeri, hogy már tervezgeti az F1 utáni életet.

A jövő nyáron 33. életévét betöltő Vettel Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton után a mezőny harmadik legidősebb tagja, 2007 óta szerepel a Forma-1-ben. Roger Benoit-nak a svájci Blickben azt nyilatkozta, reméli, nem kell még öt évet várnia a világbajnoki címre a Ferrarival, majd elmondta, hogy egyelőre nem agyal azon, hogy mikor jár le az ideje Maranellóban.

Az embernek van három jó versenye, és mindenki megváltoztatja a véleményét."

Továbbra is nyerni akar a Ferrarival Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A neves újságíró rákérdezett, hogy Vettel elgondolkodott-e valaha komolyan a visszavonuláson, amire a határozott nem helyett egy annál jóval őszintébb válasz következett.

– mondta Vettel, aki arra már nem adott választ, hogy 2021-től visszatérhet-e korábbi sikerei színhelyére a Red Bullhoz. – Nem mennék ilyen messzire. Jelenleg világos a cél a Ferrarinál: a világbajnoki cím. Még nem tartunk ott."

Csapattársával, a Ferrarinál az idén bemutatkozó Charles Leclerc-rel szemben 11-8-ra alulmaradt az időmérős párharcok tekintetében, ami pedig ennél is fontosabb, a pontversenyben is a monacói mögött végzett.

Vettel azonban nem csak Leclerc-t, hanem a mezőny összes fiatal pilótáját azok közé sorolja, akik veszélyesek lehetnek rá.

„A szezonom egyszerűen nem volt tökéletes, apróságok jelentették a különbséget, végső soron pedig hiányoztak a pontok, amelyeket meg kellett volna szerezni. Természetesen nem vagyok elégedett, világos, hogy fejlődnöm kell. Az élet Charles mellett egyértelműen nem lesz könnyebb 2020-ban, a fiatalabb generáció pedig már teljes mellszélességgel itt van Charles-szal, Max [Verstappennel], Esteban [Oconnal], Lando [Norrisszal], Alex [Albonnal], George [Russell-lel], Pierre [Gaslyval]."

Leclerc ajándékot is fog kapni tőle karácsonyra Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A négyszeres világbajnok azt is elárulta, újabb cáfolatot küldve az ő és Leclerc rossz kapcsolatát híresztelőknek, hogy csapattársa ajándékot is fog kapni tőle karácsonyra.

Lewis, Max és Kimi kapni fog egy szép üdvözlőlapot, akárcsak tavaly, de valószínűleg az idén sem fogok választ kapni rá."