A Ferrari után három nappal érkezik az első F1-es Alpha Tauri

Forma-1, Sean Gelael, Scuderia Toro Rosso, Abu-Dzabi teszt
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 03: Sean Gelael of Indonesia driving the Scuderia Toro Rosso STR14 Honda on track during day one of F1 End of Season Testing in Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 03, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Getty Images/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az uborkaszezonban a csapatok jórészt azzal csigázzák a rajongókat a közelgő új idényre, hogy egymás után jelentik be 2020-as autójuk bemutatójának időpontját. A Ferrari után a jövőre nevet változtató Toro Rosso is megtette ezt.

A 2020-as szezontól eltűnik a "Toro Rosso" név a Forma-1-ből, a helyét pedig a Red Bull 2016-ban életre keltett divatmárkája, az Alpha Tauri veszi át, jövőre tehát hivatalosan Alpha Tauri-Hondákat fogunk látni az F1-es rajtrácson Pierre Gasly és Danyiil Kvjat irányításával. Az energiaitalosok a névváltoztatás után most azt is bejelentették, hogy mikor pillanthatja meg a nagyérdemű a 2020-as konstrukciót:

a bemutatóra február 14-én, pénteken, Valentin-napon kerül sor a Red Bull Hangar 7 névre hallgató bázisán Salzburgban,

ahol ez lesz az első ilyen esemény. Az osztrák városban található egyébként az Alpha Tauri divatmárka egyik boltja is a jelenlegi kettőből (a másik Grazban van).

Egyelőre nem tudni, hogy a névváltoztatással a fényezés is más lesz-e Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Getty Images

Eddig egyedül a Ferrari közölte, hogy mikor rántja le a leplet 2020-as F1-es torpedójáról, a maranellóiak három nappal az Alpha Tauri előtt, február 11-én tartják a bemutatót Maranellóban. Az Apha Tauri még Minardi néven kezdte meg működését, az alapító Giancarlo Minardi 1980-ban nevezte először csapatát, még a Forma-2-be. A Minardi név 2005 végén tűnt el az F1-ből, ekkor vásárolta meg a Red Bull a csapatot, és keresztelte át Toro Rossóra. Az alapító szerint a csapat az utóbbi években hatalmasat fejlődött.

– nyilatkozta Minardi az Autosprintnek. – Sikeresen küszöbölték ki a gyengeségeiket egy csodálatos világbajnoki hatodik helyezéssel, most pedig megvan a lehetőségük, hogy a Red Bull nyomdokaiba lépjenek a fejlesztéssel."