Vágólapra másolva!
Folytatta ralis szárnypróbálgatásait, Franciaországban pedig az első győzelmét is megszerezte Valtteri Bottas, a Mercedes Forma-1-es pilótája.

Azt már eddig is tudtuk, hogy Valtteri Bottas nemcsak Forma-1-es autót képes gyorsan vezetni, tavaly tél óta ugyanis többször bizonyította, hogy a rali világában is elboldogul. A nemrég véget ért szezon után a Mercedes finnje amolyan levezetésként részt vett élete második raliversenyén, a Rallyecircuit Cote d'Azur elnevezésű viadalon, amelyen 9 szakaszból 5-öt megnyerve, 50 másodperces előnnyel zárt az élen.

Bottas száguld a győzelem felé Forrás: Bastien Roux

Az élete legjobb F1-es szezonját maga mögött tudó finn pilóta a ralin a Francia Nagydíj helyszínére tért tulajdonképpen vissza, a Rallyecircuit Cote d'Azur ugyanis a Paul Ricard versenypályán és környékén zajlott.

A Mercedes versenyzője egy korábbi rali vb-s autóval, a Citroen DS3 WRC-vel állt rajthoz, az öt WRC-autóval induló pilóta egyikeként.

A második helyen a korábban a rali Európa-bajnokságon versenyző Robert Cosani végzett egy Skoda Fabia R5-tel. Az első, 7 km hosszú gyorsasági után még Cosani vezetett, Bottas azonban a második szakaszon átvette a vezetést, onnan pedig folyamatosan növelte az előnyét,

a győzelmet pedig már az utolsó előtti szakaszon bebiztosította, amikor egy 24 km-s dupla kört mentek a Paul Ricard versenypálya egyik rövidebb konfigurációján,

amelyen közel a duplájára növelte előnyét a finn, ez tehát igazán hazai pálya volt neki. Az összetett harmadik helyére a szintén egy R5-ös Fabiat vezető korábbi Forma-2-es és Lotus juniorpilóta Dorian Boccolacci végzett.