Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint a racionalitás amellett szól, hogy Lewis Hamilton a Mercedesnél folytatja a pályafutását 2020 után is, de nem zárja ki, hogy a brit pilótát elcsábítják az olaszok.

Noha még 2020 végéig érvényes a szerződése a Mercedesszel, hirtelen téma lett Lewis Hamilton esetleges átigazolása a Ferrarihoz. Ezt Mattia Binotto, a Scuderia csapatfőnöke pattintotta ki azzal, hogy lényegében örömtelinek nevezte, hogy Hamilton elérhető 2021-re, majd a brit pilóta nem tagadta az értesülést, miszerint találkozott John Elkannal, a Ferrari elnökével.

Olaj a tűzre, hogy Hamilton nemrég Toto Wolff csapatfőnök maradásához kötötte, hogy ő is a csapatnál folytassa a pályafutását, azonban az osztrák üzletember egyelőre várja, hogy az anyavállalat, a Daimler AG fenn kívánja-e tartani a jelenlétét a sportágban a 2021-től kezdődő új korszak során. Az Abu-dzabi Nagydíj után Wolff 75%-ra becsülte Hamilton megtartásának esélyét.

Wolff nem csupán Hamiltonnal tervez? Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Azért mondom ezt a számot, mert a racionalitások talaján mindkét oldalról minden az együttműködés folytatása mellett szól, ugyanakkor van 25% esély bármire, ami nem áll az irányításunk alatt. Meglátjuk, hogyan alakulnak a következő hónapok” – mondta Wolff, aki Hamiltonhoz hasonlóan 2013-ban érkezett a Mercedeshez, azóta együtt sikert sikerre halmoznak.

Wolff korábban úgy vélte, amíg győztes autót tudnak adni Hamiltonnak, a brit pilótának nem lesz érdekében átnyergelnie. Most úgy fogalmazott, a legjobb autóval eldönthetik, hogy ki vezessen náluk.

„Nyíltan beszéltünk arról, hogy mit képvisel a Ferrari, de amíg képesek vagyunk gyors autót és erős motort építeni, mindig is lehetőségünk lesz eldönteni, hogy ki vezesse az autót – jelentette ki. – Nem kétséges, hogy Lewis prioritása az lesz, hogy a mi csapatunkkal boldoguljon és én is megpróbálom összehozni Lewisnak, de a legfontosabb, hogy jó autónk legyen, aztán mi magunk dönthetünk.”

Britta Seeger, a Daimler igazgatótanácsának tagja is Abu-Dzabiban volt a hétvégén, a Mercedes őt küldte a dobogóra, hogy vegye át a konstruktőri győzelemért járó díjat Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Az osztrák üzletember emlékeztetett, amikor Hamilton elhagyta a McLarent, sokan bolondnak tartották, ezért ő is el tudja képzelni, hogy a brit pilóta lát potenciált a Ferrariban, és nem érzi „előjognak”, hogy a Mercedes esélyes lesz a hetedik vagy a nyolcadik világbajnoki cím megnyerése kapcsán.

„Alázatosnak kell maradnunk a sikerek kapcsán, és ezt nem csak úgy mondom, tényleg így is gondolom. Ha az érvek oldaláról nézzük a helyzetet, minden a közös folytatás mellett szól, de vannak más faktorok is. Egy új kihívással vagy egy izgalmas ajánlattal az ember nem mindig számol, ezért is adok ennek 25%-os esélyt.”

Vettel: Hamilton már most is Ferrarit vezet

A Ferrari ügyeivel kapcsolatban általában jól értesült Leo Turrini a Quotidiano.net-en vezetett blogjában arról írt, Binotto mindkét pilótájának üzenni akart az elejtett félmondattal, miután a Ferrari menedzsmentjét felbőszítette Sebastian Vettel és Charles Leclerc „öngyilkos akciója” a Brazil Nagydíjon, ami mindkét versenyző kieséséhez vezetett.

Ennek ellenére nem kétséges, hogy Hamilton neve Vettel ülésével kapcsolatban merült fel, a német pilóta azonban a visszavonulásával kapcsolatos pletykákhoz hasonlóan ebből is viccet csinált.

„Szerintem ő már most is Ferrarit vezet, nem? – utalt Hamilton utcai autóira. – Nos, akkor nem változik semmi. Szerintem ő jó ügyfelünk, egynél többet vett már” – tette hozzá. Hamilton korábban egy limitált példányszámú LaFerrarit és egy LaFerrari Apertát vásárolt, mindkét autót az USA-ban tartja.