Társoldalunk:

Räikkönen édesanyja szerint fia jövőre visszavonul

2019.12.03. 13:08

Kimi Räikkönen édesanyja, Paula úgy véli, a 2020-as szezon lesz az utolsó, amit fia a Forma-1-ben tölt. A 2007-es világbajnok azonban azt állítja, még nem gondolkodott a jövőn.

Végéhez közelít a 40 esztendős Kimi Räikkönen 2001 óta tartó pályafutása az F1-ben. A 2007-es világbajnok a Ferraritól való távozása után meglepetésre az Alfa Romeóhoz szegődött az idei és a következő szezonra, 2019-ben az egyéni pontverseny 12. helyét szerezte meg 43 ponttal.

Räikkönen nemrég azt mondta, a 2021-re tervezett átfogó szabálymódosítások egyelőre nem befolyásolják a jövőbeli terveit, és többször is kijelentette, hogy a versenyzésen kívül egyáltalán nem hiányozna neki a Forma-1.

Räikkönen a mezőny legrutinosabb tagja - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A finn pilóta édesanyja, Paula Räikkönen azonban már érzi az új idők szelét: „Arra számítok, hogy a következő lesz Kimi utolsó éve a Forma-1-ben – idézte az Ilta Sanomat. – Az életem már évek óta pusztán az időbeosztásról szól, mindig megnézem az F1-es tesztek, edzések és versenyek dátumait. 2021-től talán kicsit nyugodtabb lesz a helyzet” – nevetett. 

Räikkönen minden idők második legrutinosabb pilótája, de ha teljesíti a következő szezont, már az ő nevéhez fog fűződni a legtöbb nagydíjon való részvétel, 

ez azonban őt hidegen hagyja, nem hajszol további rekordokat, csupán az érdekli, hogy minél jobb eredményeket érjen el és minél kevesebb feladata legyen a versenyzésen kívül. Ebből a szempontból kedvező a számára, hogy az Alfa Romeo csapatát a svájci Sauber Engineering üzemelteti, ami közel van a finn pilóta otthonához.

Még mindig tartja a lépéstForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Nos, a döntést még valamikor [a következő szezon vége] előtt kell meghozni, de én még nem is gondolkodtam ezen – nyilatkozta Räikkönen, és a finn C More-nak megerősítette, hogy a 2021-es szabályok nem kulcsfontosságúak a jövője kapcsán. – Nem tudom, mennyire változnak majd meg a dolgok – tette hozzá. – Papíron elég jelentősek az újdonságok, de értelmetlen spekulálni addig, amíg meglátjuk az autókat a pályán” – szögezte le.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK