Társoldalunk:

Verstappen: Nem a műszaki hibán múlt a győzelem

2019.12.01. 18:39

A Red Bull versenyzője sajnálta, hogy a rajtnál elvesztette a 2. helyet, de úgy gondolta, Lewis Hamilton túl gyors volt ahhoz, hogy csatáznia kellett volna a győzelemért.

A rajtpozíciójának megfelelő 2. helyen ért célba Max Verstappen a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon, miután a pályán visszaelőzte Charles Leclerc-t, ezzel megvédve monacói ellenfelével szemben az összetett pontverseny 3. helyét. Verstappen a rajt után Leclerc mögé került, a második etapja során azonban beérte és legyőzte a Ferrari versenyzőjét.

A Red Bull pilótája pont a kerékcsere után panaszkodni kezdett az autója miatt, mérnökének többször is jelezte, hogy elégedetlen az erőforrása működésével, végül abban maradtak, hogy nem találtak megoldást a problémára a bokszban. A holland versenyző a bosszankodása közepette előzte meg Leclerc-t, de a győztes Lewis Hamiltont nem tudta megközelíteni.

Verstappen a dobogón zárta a szezont - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Lassú volt a pedálreakció, nem találtunk rá megoldást, úgyhogy a problémával együtt köröztünk, de a végeredményt végül is nem befolyásolta. Meglátszott a köridőkön, de nem ezen múlt a győzelem – mondta. – Rendben volt a versenyem, kár az első körért, de az első etap jó hosszúra sikerült, és a kemény gumikkal tisztességes tempót autóztam” – mondta a futam utáni sajtótájékoztatón.

Miután megelőztem Charles-t, a saját versenyemet futhattam, de Lewis túl gyors volt, ezért a saját köridőimre összpontosítottam.”  

Verstappen az idei szezon során a kilencedik alkalommal állhatott fel a dobogóra, emellett három győzelmet és két pole pozíciót is szerzett, így a Red Bull-Honda első közös szezonja végén az egyéni pontverseny 3. helyezettje lett a Mercedes két pilótája mögött, megelőzve a Ferrarikat. Kijelentette, reméli, a csapat fenntartja a lendületét 2020-ban is.

Albon csak a 6. lett, pedig Valtteri Bottas a mezőny végéről indult - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Elég jól alakult [a szezon], akadt néhány győzelem és pole pozíció, ez jó. Szerintem sokat fejlődtünk a szezon során, a Honda részéről is, úgyhogy ennek nagyon örülök. Most ezt a lendületet kell tartani, még tovább csiszolni az autót és a motort, aztán az élen kell lenni már az első versenytől, nem csak a szezon közepétől vagy a vége felé, de ezt tudjuk, ezen dolgozunk.”

Tanabe Tojoharu, a Honda technikai igazgatója is méltatta a stábot a szezon végén.

„Szép vége a szezonnak, hogy az egyik pilótánk felállhatott a dobogó második fokára és összesen három versenyzőnk szerepelt a pontszerzők között – utalt Alexander Albon 6. helyére és Danyiil Kvjat 9. pozíciójára. – A hibrid korszakban ez volt az első évünk, amikor egyszerre két csapattal dolgoztunk együtt. Jól kommunikáltunk velük és ez jelentős előrelépést tett lehetővé.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK