Társoldalunk:

Vettel állítja, nincs problémája Leclerc-rel

2019.11.30. 13:07

Miután a csütörtöki médianapot kihagyta, Sebastian Vettel is megszólalt a Charles Leclerc-rel történt brazíliai ütközéssel kapcsolatban, valamint elmondta, hiába próbálja a sajtó az ellenkezőjét sugallni, tényleg jól kijön csapattársával.

A Ferrarik Brazil Nagydíjon történt ütközése után az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki napja volt az első olyan alkalom, hogy az érintettek a sajtó rendelkezésére álltak, legalábbis, aki jelen volt, Sebastian Vettel harmadik gyermekének születése miatt ugyanis csak aznap éjjel érkezett meg a szezonzáró helyszínére. Az ütközésre vonatkozó kérdéseket azonban a négyszeres világbajnok sem úszhatta meg, csupán később tették fel neki azokat. Vettel elmondta, hogy hiába próbálják úgy beállítani kapcsolatát Charles Leclerc-rel, mintha rosszban lennének, valójában jól kijönnek.

Vettel és Leclerc a Ferrari csapatfotózásán Abu-Dzabiban - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Az utóbbi időben nem győzik hangsúlyozni a Ferrarinál, hogy két pilótájuk mennyire kedveli egymást, Mattia Binotto még sztorizgatott is arról, hogy ugratni is szokták a másikat.

Most Vettel is leszögezte, hogy semmilyen probléma nincs közte és Leclerc között, a balesettel kapcsolatban csapattársához hasonlóan pedig elmondta, hogy több helyet kell hagyniuk a másiknak a jövőben.

„Nyilván sajnálatos, ami történt, azt akarjuk, hogy ne történjen meg többet. Ez világos, ez a legfontosabb” – nyilatkozta Vettel. Számomra a kulcs, hogy kijövünk egymással, nincs problémánk a másikkal. Tudom, hogy kívülről próbálják ezt kicsit hypeolni, belülről azonban nincs min aggódnunk. A lecke szerintem az, hogy ha versenyzünk egymással, több helyet kell adnunk egymásnak, hogy ne érjünk össze. Nagyon kicsi kontakt volt, de meglett az eredménye."

Nincs gondjuk a másikkal - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Mattia Binotto csapatfőnököt megkérdezték arról, hogy pontosan mire jutottak, amikor Maranellóban megvitatták a történteket, a svájci szakember azonban nem volt hajlandó belemenni a részletekbe. Szerintem nincs nagyon mit megvitatni, egymás között a gyárban megtettük, én pedig szeretném ezt magunk között is tartani. Itt nem fogok válaszokkal szolgálni, ezt egymás között beszéltük meg. Mindketten nagyon jó pilóták, pontosan tudják, hogy mit kell tenniük. Bizonyos szempontból peches dolog volt, ami történt, de többé nem fog megtörténni. Hogy valamelyikük nagyobb mértékben felelős-e? Szerintem ez még csak nem is fontos, mert ezúttal talán Seb volt az, legközelebb talán Charles lesz. Két versenyző, akik mindketten harcolnak, mindketten hibázhatnak is. Végső soron a legfontosabb azonban az, hogy bárkiről is legyen szó, nem fog többet előfordulni."

Binotto annyit azért elárult, hogy nem csak magát a balesetet és annak körülményeit beszélték át, hanem a tágabb képet is, azaz, hogy mi vezet egyáltalán ahhoz, hogy két csapattárs összeütközzön. „A versenyzőknek meglehet a saját verziója, a végén szerintem azonban csak egyféle verzió létezik, az, hogy megsértették a Scuderia Ferrari érdekeit, ezzel pedig magukat is. Megbeszéltük, megnéztük újra a felvételeket. Szerintem amikor ilyesmi történik, mindig van valami, ami kiváltja azt. Fontosabb megérteni, hogy mi váltotta ki, mert csak így lehet elkerülni az ilyesmit a jövőben. Ezt megbeszéltük egymás között."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK