Társoldalunk:

Verstappen: Ennél több nem volt az autóban

2019.11.30. 16:51

Úgy érzi, mindent kihozott belőle az Abu-dzabi Nagydíj időmérőjén. A másik Red Bullt vezető Alexander Albon nem érezte a ritmust.

Abu-Dzabiban simán megszerezte a Mercedes az első két helyet az időmérőn, de Max Verstappen indulhat a 2.-ról a versenyen, mivel Valtteri Bottast hátra fogják sorolni az autójába szerelt új erőforráselemek miatt. A holland pilóta 360 ezreddel lassabb volt Lewis Hamiltonnál, így nem hervasztotta le a pole elvesztése, ugyanakkor kifejezetten optimistának sem mutatkozott a futamra.

"Ez volt a legjobb, amit ma elérhettünk. A Mercedes dominál itt. Összességében elégedett vagyok, bár szerettem volna önerőből az első sorba kvalifikálni – nyilatkozta. – Egész jó volt a köröm. Nem hozhattam volna ki belőle sokkal többet, bár sosincs olyan, hogy tökéletes kör."

Kihasználtam a határokat. Úgy néz ki, nem tapad olyan jól az autónk, mint a Mercedesé."Főleg az utolsó szektorban nagyon gyorsak."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Csapattársa, Alexander Albon megint a leglassabbnak bizonyult az élcsapat hatosában, ezúttal sem tudta legyűrni legalább a pálya utolsó szektorában szenvedő Ferrarikat.

„Eléggé átlagos volt. Már az elejétől küszködtem, és nem is lendültem igazán formába. Eléggé bosszantó – mondta. – Eléggé [csúszós volt a pálya], talán azért is, mert sokszor én voltam az első, aki kiment, és ez nem segít, de végül is ez rendben volt. Meglátjuk [mit hoz a verseny], Valtteri a mezőny végén van, az 5. helyről megpróbálunk csinálni valamit."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK