Társoldalunk:

Verstappen: Hamilton utoléréséhez szerencse is kell

2019.11.30. 09:23

Max Verstappen és Charles Leclerc egyelőre még nem gondolnak arra, hogy utolérjék Lewis Hamilton hat világbajnoki címét. A Red Bull versenyzője szerint ehhez jókora szerencse is szükséges.

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján felvetődött, hogy Max Verstappen vagy Charles Leclerc utolérheti-e Lewis Hamiltont a világbajnoki címek számában. Mindkét fiatal pilóta leszögezte, még nincs itt az ideje gondolkodni ezen. A holland versenyző kiemelte, hogy ez a körülményeken is múlik, a Ferrari pilótája pedig a befektetett munka fontosságát hangsúlyozta.

Verstappen és Leclerc mindketten 22 évesek, születésnapjuk között mindössze 16 nap az eltérés. A két pilóta generációja egyik legjobbjának számít, kettejük közül bármelyik képes lehet arra, hogy később akár több világbajnoki címet is nyerjen. 

Verstappen még nem gondol Hamilton utolérésére, elmondása szerint egy vb-címnek is örülneForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Ugyan 22 évesen még az első vb-címhez is nagyon fiatalok, az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján már arról kérdezték őket, hogy lesz-e lehetőségük utolérni Hamilton hat elsőségét.„Én a tízen világbajnoki címen ábrándozom – kezdte Verstappen, de rögtön beismerte, hogy csak viccelt. – Nem szabad így hozzáállni, ez vagy bekövetkezik, vagy nem, mondhatni, 50-50 [százalék] a valószínűsége. Személy szerint próbálom a legjobbamat nyújtani.”

A Red Bull versenyzője úgy véli, szerencsére is szükség van ahhoz, hogy valaki több világbajnoki címet nyerjen, személy szerint ő már egy elsőség után is nagyon boldog lenne.

„Szükség van egy jó autóra, méghozzá megfelelő időben, valamint egy éveken keresztül domináló csapat is kell – magyarázta. – Attól is függ, hogy meddig tart az adott pilóta pályafutása, de azt hiszem, én egy világbajnoki győzelemnek is nagyon örülnék.”

Mindkettő ott van a jövő potenciális világbajnokai közöttForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Leclerc egyetért a holland versenyzővel, de annyival kiegészítette a mondandóját, hogy kemény munkával sokat el lehet érni. A monacói pilóta szerint a döntéseken is rengeteg múlik. „Személy szerint nem sokat foglalkozom ezzel – árulta el. – Abban hiszek, hogy kemény munkával bármi megvalósítható, úgyhogy arra koncentrálok, hogy a saját feladatomat megfelelően végezzem.

Persze a karriert érintő döntések is meghatározóak, és a szerencsét sem lehet elhanyagolni, mert az is befolyásoló tényező.”

A harmadik jelenlévő pilótát, Kevin Magnussent eredetileg nem kérdezték, de később megkérték, hogy ő is válaszoljon. A dán versenyző 5 évvel idősebb Verstappenéknél, azonban nem csupán életkora miatt van teljesen más helyzetben. A Haas pilótája az élete első F1-es versenyén szerzett 2. helye óta még csak dobogóra sem tudott kerülni, pedig már ötödik idényét tapossa a száguldó cirkuszban.

Magnussen szerint csak egy futamgyőzelem után gondolkodhat a vb-címenForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Francois Nel

„Előbb egy futamot kell nyernem, a bajnokság csak ezután kerülhet szóba – mondta. – Az ambíció mindig ott volt, én is gyerekkoromtól kezdve álmodoztam, hogy egy napon majd Forma-1-es világbajnok leszek. Persze ez még mostanra sem tűnt el, de nagyon eltérő helyzetben vagyok ehhez a két sráchoz képest.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK