Társoldalunk:

Vettel: Szerencsés voltam a megpördülés alkalmával

2019.11.29. 18:50

A négyszeres világbajnok és csapattársa is tönkretett néhány keréktárcsát az Abu-dzabi Nagydíj pénteki szabadedzései során, de még így is olcsón megúszták a hibájukat.

Mindkét Ferrari-pilóta bajba került az Abu-dzabi Nagydíj pénteki szabadedzései során, de Sebastian Vettel és Charles Leclerc is megúszta, hogy hibázott a 19-es kanyarban. Vettel megpördült a Ferrarival, míg Leclerc a kijáratnál futott a rázókőre, egyikük sem tudta elkerülni a falat, de komolyabb hátrányba sem kerültek.

A Ferrari tempója egyelőre nem kiemelkedő, pénteken este csak a 3-4. helyre értek oda a versenyzőik, azonban Leclerc és Vettel lemaradása nem tűnt behozhatatlannak. A négyszeres világbajnok a második tréning után elismerte, váratlanul érte, hogy kisebb balesetbe keveredett.

Vettel megpördülése és ütközése - GalériaForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Kisebb meglepetés volt, nem számítottam arra, hogy meg fogok pördülni – árulta el. – A beforduláskor tudtam, hogy meg kell majd fognom az autó hátulját, ez nem igazán sikerült, úgyhogy kissé balul sült el, de a keréktárcsán kívül nem volt más sérülés, úgyhogy mázlim volt.”

A második tréningen a Ferrarik elsősorban a 3-as szektorban küszködtek, addig tartották a lépést a Mercedesekkel.  

Ennek is köszönhető, hogy Vettelhez hasonlóan Leclerc is nagyon igyekezett a 19-es kanyarban, ahol mindkét jobb oldali kerekével súrolta a szalagkorlátot. „Az egész 3-as szektor elég nehéz, mert túlmelegednek a hátsó gumik, de az a kanyar különösen – összegzett Leclerc. – Amint túl szélesen fordulunk, tapadást vesztünk és ez meglepett.”

A monacói pilóta az első szabadedzésen nem fért be a legjobb 6 helyezett közé sem. Ebből alapvetően nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de Leclerc megerősítette, hogy nehezen indult a napja, mert az egész szezon során nem érezte olyan rossznak a balanszt, mint Abu-Dzabiban.

„Az egész elég zavaros volt, de a két edzés között nagyon jól dolgoztunk és nagy teljesítményre leltünk a második tréning előtt. Az FP2 igen pozitívan alakult eltekintve a lágyakkal mutatott versenytempótól, szerintem ott még javulhatunk, de a keményekkel remek volt a versenytempó és ez jó dolog.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK