Társoldalunk:

Verstappen a Mercedest, Albon a Ferrarit támadná szombaton

2019.11.29. 17:56

A Red Bull versenyzői a Mercedeseknél és a Ferrariknál is lassabbnak bizonyultak az Abu-dzabi Nagydíj pénteki második szabadedzésén, de mindkét pilóta úgy vélte, a beállítások finomítása révén szombatra előrébb léphetnek.

Nem villogott a Red Bull az Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzésén az egykörös tempó tekintetében, de egyik autóval sem akadt komolyabb probléma, ezúttal baleset sem nehezítette a szerelők dolgát. A két Mercedes és a két Ferrari gyorsabbnak bizonyult Max Verstappennél és Alexander Albonnál, de a pilóták úgy vélték, szombatra sűrűbb lesz a sorrend.

A holland pilóta bő fél másodpercet kapott Valtteri Bottastól, de a finn pilótát hátrasorolják a mezőny végére, Lewis Hamiltonhoz képest a lemaradása pedig már csak bő 2 tizedmásodperc volt. Erre alapozva is optimista lehet a szombati időmérő edzés előtt, ami a kanyargós, kevés előzési lehetőséget kínáló pályán fontosnak ígérkezik.

Verstappen közelebb van, mint ahogy azt az eredmények sugallják - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Alapvetően rendben volt ez a pénteki nap – kezdte Verstappen. – Még nem vagyok teljesen elégedett a balansszal, és persze akadnak dolgok, amiket át kell néznünk és jobban kell csinálnunk, de mindent összevetve egészen boldog vagyok. A Mercedes ezúttal is nagyon erősnek tűnik, nehéz lesz legyőzni őket, de hiszem, hogy holnap ismét szoros csata lesz.”

Elemezni fogjuk a gumik adatait, de nincsenek igazán nagy meglepetések. A lágy gumi egy körön gyors, de a versenyetapokon visszaesik, ahogy vártuk.”  

A helyezések terén a két Red Bull közel volt egymáshoz, az időeredmények alapján azonban nem: Albon ismét majdnem fél másodperccel lemaradt Verstappen mögött, de csapattársa tempójából ő is erőt meríthet a folytatásra.

Trükkös nap volt a pályán, de jól sikerült és kezdünk odaérni 

– összegzett Albon. – Nehéz működésre bírni a gumikat, nagyon poros a pálya, ezért is láttuk, hogy sok autó megpördül. A balansz rendben volt, de itt-ott még javíthatunk az autón. Max gyorsnak tűnt, meglátjuk, hogy mennek holnap a dolgok. Szerintem az én oldalamon még finomítani kell, elsősorban a 3-as szektorban. A Ferrarik az időmérőn megint gyorsak lesznek, meglátjuk, mi hol kötünk ki.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK