Társoldalunk:

Hamilton beállíthatja saját legjobb eredményét az F1-es szezonzárón

2019.11.29. 09:42

A Mercedes pilótája szeretné jó eredménnyel zárni a szezont, miután Brazíliában balesetbe keveredett. Győzelme esetén beállítaná saját legjobb eredményét.

A brazíliai melléfogás után jó eredménnyel zárná a szezont Abu-Dzabiban a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton. A Mercedes pilótája két héttel ezelőtt tőle szokatlan hibát követett el, a verseny végén nekiment Alexander Albonnak, ezért később elvették tőle a dobogós helyet, ő azonban ezzel teljesen egyetértett. A szezonzárón szeretné kiköszörülni a csorbát.

Hamilton ismét sikerre vezette a MercedestForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Brazília egyáltalán nem sikerült jól, de úgy gondolom, nagyon fontos, hogy egy hétvége pozitívumait is összeszedjük, ne csak mindig a negatívumokra összpontosítsunk. Az természetesen negatívum, hogy nem a 2-3. helyen zártam, ahol kellett volna, plusz hibákat is elkövettünk. Ezeket is meg kell jegyezni, de fontos, hogy elraktározzuk a pozitívumokat is.”

Elég sok pozitívum alakult ki azon a hétvégén, de nem akarok még egyszer úgy járni, úgyhogy ezúttal mindent a helyére teszünk és teljesen előre tekintünk.” 

A Brazil Nagydíj szokatlanul zűrzavaros volt a Mercedes számára, az autó tempója sem volt kiemelkedő, elrontották a boksztaktikát, Valtteri Bottas erőforrása elfüstölt, majd Hamilton is nekiment Albonnak. Ettől függetlenül az idei szezon is sikersorozatot hozott, Hamilton és a Mercedes is hatszoros világbajnok lett, de további fejlődést ígért.

Brazíliában nem jött össze a győzelem, de a Mercedesnél nincs ok a panaszraForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Őrület belegondolni, hogy ez már az utolsó futam – nyilatkozta. – Elég hosszú a szezon, de hihetetlenül alakult a számunkra. Amikor elnézzük a teljesítményünket, szerintem nagyon büszkék lehetünk arra, amit közösen, csapatként elértünk. Még mindig leszegett fejjel dolgozunk, arra összpontosítunk, hogy hol javulhatnánk. Egy pillanat sincs, amikor tökéletesnek tartjuk magunkat.”

Továbbra is azt keressük, hol javulhatunk jövőre, még magasabbra kell helyeznünk a lécet, de ez nem könnyű egy ilyen szezon után.”  

Amennyiben Hamilton megnyeri a szezonzárót, a 21 futamból 11-et az élen zár, amivel beállítja saját korábbi legjobb eredményét (az abszolút csúcsot Michael Schumacher és Sebastian Vettel tartja 13-13 elsőséggel), győzelem esetén pedig 408 ponttal új csúcsot állít fel az adott szezon során begyűjtött pontok terén. Ezt a rekordot már most is ő tartja.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK