Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája szeretné jó eredménnyel zárni a szezont, miután Brazíliában balesetbe keveredett. Győzelme esetén beállítaná saját legjobb eredményét.

A brazíliai melléfogás után jó eredménnyel zárná a szezont Abu-Dzabiban a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton. A Mercedes pilótája két héttel ezelőtt tőle szokatlan hibát követett el, a verseny végén nekiment Alexander Albonnak, ezért később elvették tőle a dobogós helyet, ő azonban ezzel teljesen egyetértett. A szezonzárón szeretné kiköszörülni a csorbát.

Hamilton ismét sikerre vezette a Mercedest Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Brazília egyáltalán nem sikerült jól, de úgy gondolom, nagyon fontos, hogy egy hétvége pozitívumait is összeszedjük, ne csak mindig a negatívumokra összpontosítsunk. Az természetesen negatívum, hogy nem a 2-3. helyen zártam, ahol kellett volna, plusz hibákat is elkövettünk. Ezeket is meg kell jegyezni, de fontos, hogy elraktározzuk a pozitívumokat is.”

A Brazil Nagydíj szokatlanul zűrzavaros volt a Mercedes számára, az autó tempója sem volt kiemelkedő, elrontották a boksztaktikát, Valtteri Bottas erőforrása elfüstölt, majd Hamilton is nekiment Albonnak. Ettől függetlenül az idei szezon is sikersorozatot hozott, Hamilton és a Mercedes is hatszoros világbajnok lett, de további fejlődést ígért.

Brazíliában nem jött össze a győzelem, de a Mercedesnél nincs ok a panaszra Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Őrület belegondolni, hogy ez már az utolsó futam – nyilatkozta. – Elég hosszú a szezon, de hihetetlenül alakult a számunkra. Amikor elnézzük a teljesítményünket, szerintem nagyon büszkék lehetünk arra, amit közösen, csapatként elértünk. Még mindig leszegett fejjel dolgozunk, arra összpontosítunk, hogy hol javulhatnánk. Egy pillanat sincs, amikor tökéletesnek tartjuk magunkat.”

Amennyiben Hamilton megnyeri a szezonzárót, a 21 futamból 11-et az élen zár, amivel beállítja saját korábbi legjobb eredményét (az abszolút csúcsot Michael Schumacher és Sebastian Vettel tartja 13-13 elsőséggel), győzelem esetén pedig 408 ponttal új csúcsot állít fel az adott szezon során begyűjtött pontok terén. Ezt a rekordot már most is ő tartja.