Megbüntették a válófélben lévő Bottast Abu-Dzabiban

Forma-1, Valtteri Bottas, Emilia Pikkarainen, Olasz Nagydíj 2018
MONZA, ITALY - AUGUST 31: Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP arrives at the circuit with wife Emilia before practice for the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on August 31, 2018 in Monza, Italy. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas megerősítette a finn sajtóban terjedő információkat, miszerint elválik feleségétől. A Mercedes versenyzőjének ráadásul a mezőny végéről kell rajtolnia a vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon.

Véget ért Valtteri Bottas, valamint az egykori úszó, Emilia Bottas (leánykori nevén Emilia Pikkarainen) házassága, jelentette be a finn pilóta saját közösségi oldalain. A közlemény szerint a két fél békében vetett véget a kapcsolatnak, ám a finn sajtóban megjelent információk árnyalják a képet. A 30 éves versenyző problémáit tetézi, hogy Abu-Dzabiban az utolsó helyről kell megkezdenie a versenyt.

Emilia Pikkarainen és Valtteri Bottas 2010 óta alkottak egy párt, 2016-ban házasodtak össze. Az Európa-bajnoki bronzérmes egykori úszó és a Mercedes pilótája azonban ritkán élvezhették egymás társaságát, hiszen előbbi hazájában, utóbbi pedig Monacóban él, amikor nem éppen versenyhétvégén van.

Valtteri Bottas és Emilia Pikkarainen házassága véget ért Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Charles Coates

„Sajnálattal közlöm, hogy véget ért a házasságom Emiliával – olvasható a Valtteri Bottas közösségi oldalain közzétett bejegyzésben. –

Írásának végén a finn versenyző megkérte a követőit, hogy tartsák tiszteletben mind az ő, mind egykori feleségének magánéletét. Sorait azzal zárta, hogy ennél többet nem kíván mondani az eseményekkel kapcsolatban.

Bottas közleményének megjelenése előtt pár órával a finn Seiska magazin már megszellőztette a válásról szóló híreket.

A lap egy, a párhoz közel álló személyt is megszólaltatott, akinek szavai némileg ellentmondanak a pilóta sorainak. Az illető szerint Bottas udvariatlan módon hagyta ott feleségét, akit ez váratlanul ért. Hozzátette, a felek jelenleg nagyon rossz viszonyban vannak.

Bottas a rajtrács végéről indul a szezonzárón

Bottasnak nem csupán magánéleti problémákkal kell megküzdenie, a Mercedes pilótájának a pályán is rosszul alakul az év vége. A Brazil Nagydíjat motorhiba miatt kellett feladnia, most pedig a csapat bejelentette: három erőforráselemet is kicserélnek az autójában, így büntetés vár rá a szezonzárón.

Bottas gondjait tetézi, hogy az Abu-dzabi Nagydíjon a rajtrács végéről fog indulni Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Cianflone

Bottas a belső égésű motorból, a turbófeltöltőből, valamint a hőenergia-visszanyerő rendszerből is a negyediket fogja felhasználni, ami túllépi az egy idényben maximálisan megengedett hármat.

Ennek következtében a finn pilóta az időmérő edzés végeredményétől függetlenül a mezőny végéről fog rajtolni.

Bottas büntetésével az is eldőlt, hogy csapattársa, Lewis Hamilton maradt az egyetlen Mercedes-motorral versenyző pilóta, akit nem büntettek meg erőforráscsere miatt. A teljes mezőnyből a hatszoros világbajnokon kívül csupán Romain Grosjean mondhatja el ezt magáról.