Társoldalunk:

Megbüntették a válófélben lévő Bottast Abu-Dzabiban

2019.11.28. 14:26

Valtteri Bottas megerősítette a finn sajtóban terjedő információkat, miszerint elválik feleségétől. A Mercedes versenyzőjének ráadásul a mezőny végéről kell rajtolnia a vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon.

Véget ért Valtteri Bottas, valamint az egykori úszó, Emilia Bottas (leánykori nevén Emilia Pikkarainen) házassága, jelentette be a finn pilóta saját közösségi oldalain. A közlemény szerint a két fél békében vetett véget a kapcsolatnak, ám a finn sajtóban megjelent információk árnyalják a képet. A 30 éves versenyző problémáit tetézi, hogy Abu-Dzabiban az utolsó helyről kell megkezdenie a versenyt.

Emilia Pikkarainen és Valtteri Bottas 2010 óta alkottak egy párt, 2016-ban házasodtak össze. Az Európa-bajnoki bronzérmes egykori úszó és a Mercedes pilótája azonban ritkán élvezhették egymás társaságát, hiszen előbbi hazájában, utóbbi pedig Monacóban él, amikor nem éppen versenyhétvégén van. 

Valtteri Bottas és Emilia Pikkarainen házassága véget értForrás: Getty Images/2018 Getty Images/Charles Coates

„Sajnálattal közlöm, hogy véget ért a házasságom Emiliával – olvasható a Valtteri Bottas közösségi oldalain közzétett bejegyzésben. – Az életem és a pályafutásom olyan irányt vett, hogy mindketten úgy gondoljuk, ez a legjobb megoldás a jövőnkre nézve, ennélfogva barátokként válunk el. Örökké hálás leszek neki az értem hozott áldozatokért, a támogatásáért, és a közös élményekért.” 

Írásának végén a finn versenyző megkérte a követőit, hogy tartsák tiszteletben mind az ő, mind egykori feleségének magánéletét. Sorait azzal zárta, hogy ennél többet nem kíván mondani az eseményekkel kapcsolatban. 

Bottas közleményének megjelenése előtt pár órával a finn Seiska magazin már megszellőztette a válásról szóló híreket. 

A lap egy, a párhoz közel álló személyt is megszólaltatott, akinek szavai némileg ellentmondanak a pilóta sorainak. Az illető szerint Bottas udvariatlan módon hagyta ott feleségét, akit ez váratlanul ért. Hozzátette, a felek jelenleg nagyon rossz viszonyban vannak.

Bottas a rajtrács végéről indul a szezonzárón

Bottasnak nem csupán magánéleti problémákkal kell megküzdenie, a Mercedes pilótájának a pályán is rosszul alakul az év vége. A Brazil Nagydíjat motorhiba miatt kellett feladnia, most pedig a csapat bejelentette: három erőforráselemet is kicserélnek az autójában, így büntetés vár rá a szezonzárón.

Bottas gondjait tetézi, hogy az Abu-dzabi Nagydíjon a rajtrács végéről fog indulniForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Cianflone

Bottas a belső égésű motorból, a turbófeltöltőből, valamint a hőenergia-visszanyerő rendszerből is a negyediket fogja felhasználni, ami túllépi az egy idényben maximálisan megengedett hármat. Ennek következtében a finn pilóta az időmérő edzés végeredményétől függetlenül a mezőny végéről fog rajtolni. 

Bottas büntetésével az is eldőlt, hogy csapattársa, Lewis Hamilton maradt az egyetlen Mercedes-motorral versenyző pilóta, akit nem büntettek meg erőforráscsere miatt. A teljes mezőnyből a hatszoros világbajnokon kívül csupán Romain Grosjean mondhatja el ezt magáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK