Verstappen hiszi, hogy jövőre is megmarad a Red Bull lendülete

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Red Bull Hump Day
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 27: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing takes a selfie with a camel jockey during the Red Bull Racing Hump Day at Ghantoot Racing and Polo Club on November 27, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Győzelme után készül az idei szezonzáróra Max Verstappen, és a Red Bull-pilóta reméli, a csapat jó formája megmarad a következő szezon elején is. Azt viszont nem tudja, jövőre vb-esélyes lesz-e.

Noha az egyéni világbajnokság 3. helyének sorsa még nyitott Max Verstappen és az őt 11 pont hátrányban követő Charles Leclerc között, csapattársához hasonlóan a holland pilóta is inkább a jövőbe tekint a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt. A Red Bull pilótája magabiztos szerepléssel megnyerte, az előző, brazíliai futamot, ezzel nagy lépést tett az újabb bajnoki dobogó felé.

Verstappen az idén érett versenyzéssel, rendszeresen gyűjtögette a pontokat és amikor csak lehetett, lecsapott a győzelemre. Mindössze néhány alkalommal vesztette el a fejét, a nyári szünet utáni visszaesése inkább a motorcseréknek és technikai hibáknak volt köszönhető. Elárulta, a csapatnál sokat tanultak abból, hogy „mi ment jól, mit csináltunk rosszul vagy nem olyan jól.”

Verstappen jövőre a világbajnoki címre hajtana Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Francois Nel

„Próbálunk majd a télen azzal foglalkozni, hogy mindent fejlesszünk, az egész csomagot – nyilatkozta a Sky Sportsnak Abu-Dzabiban, és hozzátette, szerinte látható, hogy a Red Bull a szezon végére ismét megerősödött. – Általánosságban persze mindig azok vagyunk, de erős meggyőződésem, hogy ez nem csak pillanatnyi állapot.”

A holland pilóta jövőre már a hatodik szezonját kezdi majd az F1-ben, de eddig nem kapott olyan autót, amivel a világbajnoki címre hajthatott a Mercedesek és adott esetben a Ferrarik ellen. Noha a Hondával a Red Bull felszállóágba került, nem tudja, hogy jövőre harcba szállhat-e a vb-elsőségért. „Erre hajtunk, de ezt sohasem lehet előre tudni. 50-50% az esély, vagy így lesz vagy nem.”

Nem csupán néhány futamot szeretne nyerni Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull nehezen kezdte a szezont, mivel a csapatot kedvezőtlenül érintették az első szárnyat érintő szabálymódosítások, és össze kellett szokniuk a Hondával is. Verstappen ennek ellenére már az első idei futamon dobogós helyet szerzett, majd a nyári szünetig kétszer nyert, és a futamgyőzelemre váltott brazíliai futammal együtt háromszor volt a leggyorsabb az időmérő Q3-as szakaszában.

„Az elmúlt néhány verseny során tényleg nagyot fejlődtünk, úgyhogy ennek nyilvánvalóan nagyon örülök – mondta. – Most van még egy versenyünk, próbálunk jó hétvégét teljesíteni és jó érzésekkel zárni a szezont a téli szünet előtt.”