Társoldalunk:

Hamilton: A versenyzés adta meg az életem értelmét

2019.11.27. 18:07

A hatszoros világbajnok szerint a sikerei elégtételt nyújtanak a rengeteg erőfeszítésért, ezért nem is változtatna semmit az eddigi életén. A versenyzés révén hatalmas hatással lehet az emberekre.

Nem csupán a pályán, azon kívül is meghatározó személyiség lett Lewis Hamilton a Forma-1-ben; hatszoros világbajnokként egyértelmű, hogy a mezőny legismertebb tagjainak egyike, de az egyéb érdekeltségei, például a divatvilágban betöltött szerepe vagy a zeneipar révén is felkerült a térképre.

Hamilton jövőre minden idők legsikeresebb F1-es pilótája lehet, de a Gran Turismo című videójátékkal rendezett monacói világdöntőn a PressAssociationnek elmondta, nem akarja, hogy a rekordok hajszolása átvegye az élete irányítását, ennek ellenére nem bánja azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az eddigi eredményeiért tett meg.

Hamilton 2017-ben érte be Ayrton Senna eredményét a pole pozíciók terén, de nem csak a sikerei miatt néz fel a brazil legendáraForrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

„Mindenki számára vannak bizonyos áldozatok és döntések, amiket meg kell hozni. Amikor az ember megnyeri a világbajnokságot, hihetetlenül nagy elégtételt érez a befektetett erőfeszítések miatt, hiszen vannak dolgok, amiket ilyenkor nem teszünk meg azt remélve, hogy így jobb helyzetbe kerülünk. Ennek tényleg az a lényege, hogy megtaláljuk az összhangot.”

Semmit sem változtatnék az életemen, nem mennék vissza, hogy ne hozzak meg áldozatokat. Semmit sem cserélnék el. A versenyzés értelmet adott az életemnek.” 

Hamilton a Japán Nagydíj után komor hangulatú bejegyzéseket posztolt a közösségi médiában, erre utalva megjegyezte, szerinte mindenkinek vannak rossz napjai. Szeretne ő maga is olyan karakterré válni, aki a távolból is átsegíti az embereket a nehéz időszakokon. A brit pilóta számára Ayrton Senna volt ilyen figura.

Hamilton az idén új divatkollekciót tervezettForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Mindannyian egymásra támaszkodunk. Próbálok pozitív hatást kifejteni. Felnéztem Ayrton Sennára. Ő volt a csillag az égen, és valahogy én is fel akarok jutni oda. Fontos, hogy találjunk magunknak ilyen embereket és én is ilyenné szeretnék válni – jelentette ki. – Szerencsés vagyok, hogy csodálatos lehetőségem van [hogy elérjem a közönséget], amiről nem is gondoltam volna, hogy megadatik.

Próbálok olyan jó emberré válni, amilyen csak lehetek.” 

A brit versenyző felidézte, hogy amikor Nelson Mandelával találkozott, a legendás politikus azt mondta neki, hogy még 90 éves korában is tanult. Ő maga is erre törekszik: „Az idén megnyertem a vb-címet, terveztem egy sikeres ruhakollekciót és napszemüvegeket is. Minden évben próbálom növelni a kapacitásaimat és a lehető legtöbbet tanulni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK