Vágólapra másolva!
Többet aggódik és a magánéletében is más a fontossági sorrend, mióta megszülettek a gyerekei, Kimi Räikkönen azonban azt állítja, előtte sem a versenyzés volt neki a legfontosabb.

Kimi Räikkönen 40 évesen a Forma-1-es mezőny korelnöke, jövő márciusban lesz 19 éve, hogy bemutatkozott a száguldó cirkuszban. A Jégember, ahogy sokan becézik, karrierje nagy részét úgy versenyezte végig, hogy nem volt gyereke, 2015 óta ez azonban megváltozott, megszületett ugyanis fia, Robin, akit 2017 májusában egy kislány, Rianna követett. Noha vélhetően Räikkönen ettől semennyit sem lassult a versenypályán, az élet más területein nagyonis sokat változott.

Räikkönent megváltoztatta gyerekei születése Forrás: Alfa Romeo Racing

A 2007-es világbajnok mióta saját Instagram-oldalt hozott létre, rendszeresen posztol közös képeket és videókat a családjáról és gyerekeiről. Néhány éve még szinte elképzelhetetlen volt, hogy az egyik buliból a másikba beeső finn pilóta hamarosan mintaapa lesz, most azonban ez a helyzet.

– nyilatkozta a Speedweeknek. – Persze így sem gyönyörű minden nap, de ez az élet része. Most sokkal nehezebb, de ilyenkor más áll az ember életének középpontjában."

Räikkönen egy érdekes kijelentést is tett, amikor megkérdezték tőle, mennyire nehéz most, két gyerekkel az év jelentős hányadát a családtól távol tölteni a Forma-1-es cirkusszal utazgatva.

A 2007-es világbajnok azt állítja, a Forma-1 azelőtt sem állt a fontossági sorrend élén, hogy megszülettek a gyerekei.

„Persze sok időt elvesz [a Forma-1] és az életem nagy részét kiteszi, de ez csak versenyzés. Soha nem ez volt a legfontosabb dolog az életemben."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Team mates in 2035.

Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) által megosztott bejegyzés,

Räikkönen rendszeresen gokartozik együtt fiával

Noha a pályán nyújtott teljesítményére nincs hatással Robin és Rianna érkezése, a magánéletben nagyon is megváltoztatták Räikkönent.

A gyerekek nem gondolnak ilyenekre, őket nem érdekli, én azonban automatikusan elkezdek aggódni."