Társoldalunk:

Sajtó: Kubica a Racing Point tartalékpilótája lehet

2019.11.24. 10:09

Sajtóhírek szerint Robert Kubica a Racing Point tartalék- és tesztpilótája lehet a 2020-as idényben. A lengyel versenyző a DTM-ben is kaphat szerepet.

Elképzelhető, hogy Robert Kubicának még nem ért véget a Forma-1-es pályafutása. A Williams pilótája ugyan korábban bejelentette, nem folytatja versenyzői karrierjét a száguldó cirkuszban, jelenleg viszont úgy tűnik, két istálló is szerződtetné tesztpilótának.

Miután 2011-ben kis híján az életébe kerülő ralibalesetet szenvedett, hosszú éveken át mindenki úgy gondolta, hogy Kubicának a 2010-es Abu-dzabi Nagydíj volt az utolsó futama a Forma-1-ben. A 34 éves versenyző azonban nyolc év kihagyás után idén ismét versenyzői ülést kapott, de a visszatérés nem a terveknek megfelelően alakult. A Williams egész évben messze a mezőny leglassabb autója volt, ráadásul Kubica csapattársa, George Russell folyamatosan gyorsabb volt nála. Ennek ellenére folytatódhat a veterán pilóta ténykedése az F1-ben, mégpedig a Racing Pointnál.

Kubica jövőre a Racing Point tesztpilótája lehetForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

A Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatón a lengyel pilóta bejelentette: a szezon befejeztével elválnak az ő és a Williams útjai. Ezzel eldőlt, hogy Kubica versenyzői pályafutása nem folytatódik az F1-ben, de többször is hangsúlyozta, hogy valamilyen formában szeretne a száguldó cirkuszban maradni. Korábban felmerült, hogy a Ferrari-motort használó istállók valamelyike szerződtetné a Williams versenyzőjét, Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke még nyilatkozott is ezzel kapcsolatban.

A GPToday.net értesülési szerint azonban végül a Racing Point lehet a befutó.

A silverstone-i alakulat jövőre is Sergio Pérezzel és Lance Stroll-lal vág neki az idénynek. A portál úgy tudja, Kubica tartalék- és tesztpilóta lehet a csapatnál, valamint az autó fejlesztésében is fontos szerepet kaphat.

A lengyel versenyző alighanem az őt támogató PKN Orlen olajtársaságot is magával vinné a Racing Pointhoz. A vállalatnak jelenleg Kubica mostani csapatával, a Williamsszel van szponzori szerződése, de a pilóta távozásával ez valószínűleg véget ér, a lengyel cég viszont szeretne látható maradni az F1-ben.

Kubica folyamatosan szenvedett a WilliamsszelForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A száguldó cirkuszban betöltött szerep mellett Kubica azt is hangsúlyozta, hogy másik sorozatban is szeretné kipróbálni magát, lehetőleg versenyképes autóban ülve. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a lengyel versenyző a német túraautó-bajnokságban (DTM) vehet részt, mostanra pedig már több forrás is úgy tudja, hogy Kubicának a BMW adhat lehetőséget jövőre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK