Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen elárulta, a versenypályán kívül sokat szokott adakozni, ám erről senkinek nem szokott beszélni. A Jégember úgy véli, nem azért kell segíteni másokon, hogy arról tudjon a világ.

Kimi Räikkönen azon versenyzők közé tartozik, akik nem szeretik kiteregetni a magánéletüket. Az Alfa Romeo versenyzője emiatt ritkán kerül a címlapokra a pályán kívüli tevékenysége miatt. A finn pilóta elmondta, rengeteget jótékonykodik, de ezt nem szokta a sajtó tudtára adni.

A Mexikói Nagydíj után Räikkönen részt vett a Save the Children alapítvány eseményén, ahol hátrányos helyzetű gyerekeknek szerveztek programokat a fővárosban. A 40 éves versenyző rendszeresen szokott adakozni, azonban ezekről az alkalmakról nem szokott beszámolni.

Räikkönen nem szokta elárulni, hogy jótékonykodik Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Sokat jótékonykodom, de erről soha senkinek nem beszélek – mondta el egy Yahoo! Sportnak adott interjúban. – Nem azért teszek ilyeneket, hogy bekerüljek az újságokba. Inkább csendben maradok és meghúzódom a háttérben.”

Räikkönen úgy véli, a segítségnek nem az a célja, hogy utána eldicsekedjenek vele. A finn versenyző szerint a belső meggyőződés miatt kell adakozni.

„Nem akarom, hogy mások tudjanak róla, mert a segítségnyújtásnak nem ez a lényege – jelentette ki. – Nem szeretnék hasznot húzni belőle, és nem ettől érzem magam jobban. Egyszerűen csak azt gondolom, hogy ez a helyes.”

A jótékonysági esemény mellett Räikkönen saját üzleti vállalkozására is szakított időt a mexikóvárosi és az austini futamok között. Az Alfa Romeo versenyzője Texasban bemutatta a West Coast Choppersszel közösen létrehozott ruhakollekcióját. A finn pilóta már hosszú ideje készül a versenyzés utáni időszakra, de korábbi próbálkozása nem volt sikeres.

– árulta el. – A ruházat pedig csak egy ötlet volt, miután egy régebbi elképzelésem nem úgy működött, ahogyan azt szerettem volna.”

Räikkönen az USA Nagydíj előtt egy új ruhakollekciót mutatott be

Räikkönen azonban leszögezte, nem az a célja, hogy minél több pénzt keressen ebből a vállalkozásból, inkább szeretné élvezni, amit csinál. Sőt, a Jégember azt is hozzátette, hogy ezen keresztül is próbál másoknak segítséget nyújtani.

– magyarázta. – Számomra az a lényeg, hogy élvezzem és lássam értelmét annak, amit teszek.”