Társoldalunk:

Hamilton nem tudja, képesek-e utolérni a Ferrarit

2019.11.15. 22:33

Valtteri Bottas szerint képesek lesznek felvenni a versenyt a Brazil Nagyíj időmérőjén a motorja miatt ott mindig erős Ferrarival, Lewis Hamilton azonban már nem annyira van meggyőződve erről.

A Mercedes csak a negyedik és az ötödik pozíciót szerezte meg a Brazil Nagydíj egyetlen értékelhető, azaz száraz pályán rendezett szabadedzésén. Lewis Hamilton végzett hátrébb az Ezüstnyilak közül, hátránya 223 ezred volt az élen záró Sebastian Vettel mögött, a hatszoros világbajnok pedig még nem tudja, hogy le tudják-e dolgozni ezt a különbséget, noha rögtön jól érezte magát az autóban. Valtteri Bottas szerint versenyben lehetnek a pole pozícióért szombaton.

Hamilton csak az ötödik lett délután - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Cianflone

Hamilton az első szabadedzésen nem is tett meg mért kört, amikor a végén pályára gurult slick gumin, hogy feliratkozzon a tabellára, Alex Albon balesete miatt idő előtt leintették a tréninget. Délután azonban már szorgosan körözött, és bár végül csak az ötödik lett, nem volt elégedetlen. „Jól indult a nap, kezdettől fogva jók voltak az alapok, elvégeztünk néhány változtatást a rendelkezésre álló rövid idő alatt, ma este pedig tovább finomítjuk azokat. Eléggé kulcsfontosságú lesz, mert csak két edzésünk van az időmérő előtt, ezért kicsit jobban össze kell sűríteni a programunkat és kicsit precízebbnek is kell lennünk az elvégzendő változtatásokkal" – nyilatkozta az idei világbajnokság győztese.

A Ferrarik a jelek szerint ismét gyorsak az egyenesben, ami Hamiltonnak is feltűnt.

„Nem tudom, hogy van-e bennünk három tized, hogy odaérjünk a Ferrarikra, nyilván ők gyorsak ezen a hétvégén, vagy legalábbis ma úgy tűnt. Általában megvernek minket az egyenesben, úgyhogy izgalmas lesz látni, miként alakulnak a dolgok."

Bottas bizakodó - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Cianflone

Valtteri Bottas valamivel közelebb férkőzött Vettelhez, ő csak 156 ezreddel maradt el a négyszeres világbajnoktól, nem is csoda, hogy sokat vár már a szombati naptól is. „Az időkre nézve elég szoros a helyzet, versenyképesnek tűnünk még az időmérőre is, figyelembe véve, hogy milyen köröket mentem. Még van bennünk, nem ment rosszul ma, szerintem a Ferrari és a Red Bull is erős lesz. Nyilván az utóbbi időben a Ferrari mindig erős volt az időmérőn a motorjának köszönhetően, de a Red Bull is ott lesz, ahogyan mi is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK