Alonso gratulált Hamiltonnak, de szerinte Verstappen jelenleg jobb pilóta

Forma-1, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Abu-dzabi Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) walks down the paddock with McLaren's Spanish driver Fernando Alonso (L) ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 22, 2018. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Sportszerű gesztust tett a kétszeres világbajnok Fernando Alonso és üzenetben gratulált Lewis Hamiltonnak a hatodik világbajnoki címéhez, árulta el a Mercedes versenyzője. Alonso ugyanakkor egy sajtótájékoztatón kifejtette, hogy jelenleg Max Verstappent tartja az F1 legjobbjának.

Lewis Hamilton és Fernando Alonso kapcsolata igencsak viharosan indult a McLarennél 2007-ben, az utána következő években azonban normalizálódott a viszonyuk, mindketten nagy tisztelettel viseltettek a másik iránt. Hamiltont mégis kellemes meglepetésként érte, hogy a száguldó cirkusztól a tavalyi szezon végén elköszönő kétszeres világbajnok üzenetben gratulált neki a hatodik világbajnoki címéhez.

Alonso és Hamilton a kétszeres világbajnok utolsó versenyhétvégéjén Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton a Brazil Nagydíj csütörtöki napján árulta el, hogy többek között Alonso is gratulált neki. Erre a 2007-es szezonban aligha fogadott volna bárki, akkor ugyanis a két versenyző a pályán és azon kívül is ádáz csatát vívott, ami nem volt mentes a pszichológiai játszmáktól sem.

– nyilatkozta Hamilton Interlagosban. – Nyilván rengeteg dolgon keresztülmentünk együtt az évek során, de teljesen őszintén mondom, hogy mindig is tiszteltem azért, amit elért és a képességei miatt, valamint azért, ahogy egyre nagyobbá vált a McLarennél töltött ideje alatt."

Hamiltonnak egy másik többszörös világbajnok is gratulált, Sebastian Vettel már az USA Nagydíj leintése után odament hozzá, ami szintén jólesett a hatszoros világbajnoknak. „Nem az elismertség vezérel, de egyértelműen kitüntető dolog. Hihetetlen, amikor valaki, különösen Seb, időt szakít arra, hogy odajöjjön és kifejezze a tiszteletét. Mind a húszan tudjuk, hogy mennyire nehéz az, amit csinálunk, azt pedig csak néhányunk tudja igazán, hogy milyen nehéz rendszeresen nyerni évről évre. Seb egyike ezeknek, úgyhogy igazán elképesztő [hogy gratulált]."

Alonso szerint Verstappen a legjobb Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Mark Thompson

Noha Alonso gesztusa mindenképpen tiszteletre méltó,

a kétszeres világbajnok ezzel együtt nem Hamiltont jelenleg a mezőny legjobbjának, hanem Max Verstappent.

„A Forma-1-ben nehéz megmondani, hogy kik a legjobbak, mert az évről évre és autóról autóra változik. Vannak, akik egy körön gyorsak, mások jók a rajtoknál, mások következetesek, míg vannak igen agresszívek. Azt mondanám, hogy jelenleg Verstappen a legjobb” – nyilatkozta egy Buenos Aires-i sajtótájékoztatón.

Szavazzon!

Ön szerint ki a legjobb pilóta a jelenlegi mezőnyben?

„Ő olyan pilóta, akit szeretek nézni. Az idén a tévében követem a versenyeket, őt pedig szeretem nézni, mivel mindig támadásban van – fejtetteki Alonso. – Amikor a harmadik helyen autózik és utoléri a második helyezettet, tudod, hogy nem marad a harmadik, tudod, hogy előbb-utóbb meg fogja próbálni az előzést, a szurkolóknak ez pedig izgalmas."