Társoldalunk:

Alonso gratulált Hamiltonnak, de szerinte Verstappen jelenleg jobb pilóta

2019.11.14. 19:46

Sportszerű gesztust tett a kétszeres világbajnok Fernando Alonso és üzenetben gratulált Lewis Hamiltonnak a hatodik világbajnoki címéhez, árulta el a Mercedes versenyzője. Alonso ugyanakkor egy sajtótájékoztatón kifejtette, hogy jelenleg Max Verstappent tartja az F1 legjobbjának.

Lewis Hamilton és Fernando Alonso kapcsolata igencsak viharosan indult a McLarennél 2007-ben, az utána következő években azonban normalizálódott a viszonyuk, mindketten nagy tisztelettel viseltettek a másik iránt. Hamiltont mégis kellemes meglepetésként érte, hogy a száguldó cirkusztól a tavalyi szezon végén elköszönő kétszeres világbajnok üzenetben gratulált neki a hatodik világbajnoki címéhez. 

Alonso és Hamilton a kétszeres világbajnok utolsó versenyhétvégéjénForrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton a Brazil Nagydíj csütörtöki napján árulta el, hogy többek között Alonso is gratulált neki. Erre a 2007-es szezonban aligha fogadott volna bárki, akkor ugyanis a két versenyző a pályán és azon kívül is ádáz csatát vívott, ami nem volt mentes a pszichológiai játszmáktól sem. Kaptam egy üzenetet Fernandótól, ami eléggé bámulatos, nagyon hálás voltam érte – nyilatkozta Hamilton Interlagosban. – Nyilván rengeteg dolgon keresztülmentünk együtt az évek során, de teljesen őszintén mondom, hogy mindig is tiszteltem azért, amit elért és a képességei miatt, valamint azért, ahogy egyre nagyobbá vált a McLarennél töltött ideje alatt."

Hamiltonnak egy másik többszörös világbajnok is gratulált, Sebastian Vettel már az USA Nagydíj leintése után odament hozzá, ami szintén jólesett a hatszoros világbajnoknak. „Nem az elismertség vezérel, de egyértelműen kitüntető dolog. Hihetetlen, amikor valaki, különösen Seb, időt szakít arra, hogy odajöjjön és kifejezze a tiszteletét. Mind a húszan tudjuk, hogy mennyire nehéz az, amit csinálunk, azt pedig csak néhányunk tudja igazán, hogy milyen nehéz rendszeresen nyerni évről évre. Seb egyike ezeknek, úgyhogy igazán elképesztő [hogy gratulált]."

Alonso szerint Verstappen a legjobbForrás: Getty Images/2017 Getty Images/Mark Thompson

Noha Alonso gesztusa mindenképpen tiszteletre méltó,

a kétszeres világbajnok ezzel együtt nem Hamiltont jelenleg a mezőny legjobbjának, hanem Max Verstappent.

„A Forma-1-ben nehéz megmondani, hogy kik a legjobbak, mert az évről évre és autóról autóra változik. Vannak, akik egy körön gyorsak, mások jók a rajtoknál, mások következetesek, míg vannak igen agresszívek. Azt mondanám, hogy jelenleg Verstappen a legjobb” – nyilatkozta egy Buenos Aires-i sajtótájékoztatón. 

„Ő olyan pilóta, akit szeretek nézni. Az idén a tévében követem a versenyeket, őt pedig szeretem nézni, mivel mindig támadásban van – fejtetteki Alonso. – Amikor a harmadik helyen autózik és utoléri a második helyezettet, tudod, hogy nem marad a harmadik, tudod, hogy előbb-utóbb meg fogja próbálni az előzést, a szurkolóknak ez pedig izgalmas."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK