Verstappen szerint csak a Mercedestől függ, hogy Hamilton meddig nyer még

Forma-1, Magyar Nagydíj, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Red Bull, Mercedes
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 04: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 04, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-215JECE3D1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Max Verstappen teljes mértékben elismeri Lewis Hamiltont, akit a valaha élt egyik legjobbnak tart, ugyanakkor már egy kicsit unja, hogy mindig a Mercedes világbajnoka nyer. A Red Bull holland pilótája szerint a hatszoros világbajnok sikersorozatának hossza nem is Hamiltonon, hanem a csapatán múlik.

Max Verstappen az utóbbi időben inkább a pályán kívüli „teljesítményével" hívta fel magára a figyelmet a Forma-1-ben. Előbb Lewis Hamiltonnal szólalkozott össze a sajtóban, majd csalónak nevezte a Ferrarit, amivel kisebb belháborút robbantott ki a vörösök és a Red Bull között. A holland pilóta egy szponzori rendezvényen elismerte, hogy olykor túlságosan őszinte, ferraris nyilatkozatát azonban nem akarta részletezni. Helyette megerősítette, hogy Lewis Hamiltonnal valóban békét kötöttek, de ettől függetlenül aztért unja már, hogy mindig a hatszoros világbajnok nyer.

Verstappen egyelőre csak futamokon tudta legyőzni Hamiltont Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Állt a bál az USA Nagydíj után a Ferrari és a Red Bull Racing csapatfőnöke között, sajtóhírek szerint Mattia Binotto perrel is fenyegette Christian Hornert a Scuderia elleni vádaskodásért. Nagy szerepe volt a feszültségkeltésben Verstappennek, aki egyszerűen csalónak nevezte a vörösöket. „Ez egy érzékeny téma, amibe nem fogok ismét belemenni. Jobb szeretek előre tekinteni, most csak a brazíliai versenyre gondolok – váltott diplomatikus hangnemre a hétszeres futamgyőztes egy új szponzori szerződést bejelentő eseményen. –

– tette hozzá. Verstappen azt is elismerte, hogy követett el hibákat a pályán is az idén, mindez azonban nem zavarja. „Mindenki hibázik, különben jobb lenne egy robotot az autóba ültetni. Néha még jó dolog is hibázni, hogy tanulhassunk belőle."

Ezen kívül azt is jó dolognak tartja, hogy egyre több a feltörekvő fiatal az F1-ben, akik elkezdték ostromolni az olyan rutinos versenyzőket, mint Lewis Hamilton és Sebastian Vettel. „Szerintem jó dolog a sportágnak, hogy jönnek fel a fiatalok, és remélhetőleg hamarosan átveszik az uralmat. Már kezdem kicsit unni, hogy Lewis nyer, úgyhogy meg kell próbálnunk változtatni ezen."

Unja már Hamilton sikereit Forrás: Lars Baron/Getty Images

A holland leszögezte, hogy Hamiltont „különlegesnek" és a „valaha élt egyik legjobb" pilótának tartja, de reméli, hogy már nem sokáig lesz képes ennyire sikeres maradni.

Verstappen úgy véli, a sorozat megszakadása nem is Hamiltonon, hanem a Mercedesen múlik.

„Egyre idősebb lesz, úgyhogy előbb-utóbb biztos véget ér a sorozata. Ez a csapaton fog múlik, hogy őszinte legyek, nem Lewison.

– nyilatkozta, majd megerősítette, amit édesapja és Hamilton is elmondott, azaz, hogy az austini futam előtt rendezték a nyilatkozataik kavarta helyzetet az azóta hatodik vb-címét is megnyerő Mercedes-pilótával. – Beszéltünk a rajtrácson. Természetesen tisztelem őt, ugyanakkor mindketten kemény versenyzők vagyunk, néha ez pedig kicsit nehezebb. De beszéltünk, és minden rendben."

Az Austinban a harmadik helyen végző Verstappen kijelentette, hogy a Red Bull-lal szeretne világbajnok lenni, mert ennél a csapatnál otthon érzi magát, valamint megbecsülik.

„Szerintem a helyes úton járunk. Ha megnézzük a motorerőnket a Mercedeshez és a Renault-hoz képest, már közel vagyunk előbbihez, ami nagyon ígéretes a következő évre."