A Ferrari megerősítette: Leclerc rajtbüntetést kap Brazíliában

Forma-1, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, USA Nagydíj
Marshals remove the car of Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF90 after retiring from the third practice session with car problems during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas in Austin, Texas on November 02, 2019. (Photo by Mark RALSTON / AFP)
Vágólapra másolva!
Új erőforrással fejezi be a szezont Charles Leclerc, miután az USA Nagydíjon Ferrarijában elfüstölt az idei harmadik motor, ami rajtbüntetést jelent neki a Brazil Nagydíjra.

Nem küzdhet a pole pozícióért Charles Leclerc a vasárnapi Brazil Nagydíjon, miután a Ferrari csapatfőnöke megerősítette, hogy ismét motort cserélnek az autójában. Leclerc idei harmadik erőforrása az USA Nagydíj harmadik szabadedzésén füstölt el, egy korábbi változatot építettek be a Ferrariba az időmérőre és a versenyre.

Ez a motor a következő két futamot már nem bírná ki, így a csapat mindenképpen újabb motorcserére kényszerül, de a múlt hétvégén még kérdéses volt, hogy megjavítják-e az elromlott erőforrást vagy inkább egy új példányt építenek be. A Ferrari végül a csere mellett döntött, de azt nem árulták el, hogy Leclerc milyen specifikációjú erőforrást kap.

Nem marad következmények nélkül az austini motorhiba Forrás: AFP/Mark Ralston

„Charles új erőforrást kap, mivel szombaton [az eddigi] elromlott, ezért egy korábbi, kevésbé erős változatot kellett használnia a hétvége további részében” – nyilatkozta Mattia Binotto csapatfőnök.

Fontos lesz, hogy megerősítsük a fejlődésünket, és a lendület egy részét átvigyük a téli feladatokra. A pilótáink és az egész csapatunk is teljes mértékben erre összpontosít."

Binotto kitért az előző hétvége eseményeire is, bosszantónak nevezte, hogy az USA-ban a Ferrari nem tudta hozni az őszi futamokon látott teljesítményt. Ezt az ellenfelek egy része az FIA motorokra vonatkozó technikai direktívájának tudta be, mások rámutattak, hogy a Scuderia a megszokottnál meredekebb szárnyállásokkal próbálkozott.

Brazíliában legalább már nem kell gyengébb motorral versenyeznie Forrás: AFP/Mark Ralston

„Szombaton lemaradtunk arról, hogy megszerezzük a történelmi, zsinórban hetedik pole pozíciónkat, mivel Sebastian egy századmásodperccel lassabb volt – nyilatkozta Binotto. – Az viszont megnyugtató, hogy a nyers tempónk megvolt. Charles első etapja vasárnap gyenge volt, de az autója teljesítményszintje ismét normálisnak bizonyult az első kiállása után. Ezt most mind magunk mögött hagyjuk és Brazíliában mindent tiszta lappal kezdünk."