Társoldalunk:

A Ferrari megerősítette: Leclerc rajtbüntetést kap Brazíliában

2019.11.13. 08:14

Új erőforrással fejezi be a szezont Charles Leclerc, miután az USA Nagydíjon Ferrarijában elfüstölt az idei harmadik motor, ami rajtbüntetést jelent neki a Brazil Nagydíjra.

Nem küzdhet a pole pozícióért Charles Leclerc a vasárnapi Brazil Nagydíjon, miután a Ferrari csapatfőnöke megerősítette, hogy ismét motort cserélnek az autójában. Leclerc idei harmadik erőforrása az USA Nagydíj harmadik szabadedzésén füstölt el, egy korábbi változatot építettek be a Ferrariba az időmérőre és a versenyre.

Ez a motor a következő két futamot már nem bírná ki, így a csapat mindenképpen újabb motorcserére kényszerül, de a múlt hétvégén még kérdéses volt, hogy megjavítják-e az elromlott erőforrást vagy inkább egy új példányt építenek be. A Ferrari végül a csere mellett döntött, de azt nem árulták el, hogy Leclerc milyen specifikációjú erőforrást kap.

Nem marad következmények nélkül az austini motorhibaForrás: AFP/Mark Ralston

„Charles új erőforrást kap, mivel szombaton [az eddigi] elromlott, ezért egy korábbi, kevésbé erős változatot kellett használnia a hétvége további részében” – nyilatkozta Mattia Binotto csapatfőnök. Az új erőforrás beszerelése rajtbüntetést jelent Sao Paulóban, de visszatérünk a normális teljesítményszintre, így megmutathatjuk a küzdőszellemünket, és jó formában zárhatjuk le a szezont. Fontos lesz, hogy megerősítsük a fejlődésünket, és a lendület egy részét átvigyük a téli feladatokra. A pilótáink és az egész csapatunk is teljes mértékben erre összpontosít."

Binotto kitért az előző hétvége eseményeire is, bosszantónak nevezte, hogy az USA-ban a Ferrari nem tudta hozni az őszi futamokon látott teljesítményt. Ezt az ellenfelek egy része az FIA motorokra vonatkozó technikai direktívájának tudta be, mások rámutattak, hogy a Scuderia a megszokottnál meredekebb szárnyállásokkal próbálkozott.

Brazíliában legalább már nem kell gyengébb motorral versenyeznieForrás: AFP/Mark Ralston

„Szombaton lemaradtunk arról, hogy megszerezzük a történelmi, zsinórban hetedik pole pozíciónkat, mivel Sebastian egy századmásodperccel lassabb volt – nyilatkozta Binotto. – Az viszont megnyugtató, hogy a nyers tempónk megvolt. Charles első etapja vasárnap gyenge volt, de az autója teljesítményszintje ismét normálisnak bizonyult az első kiállása után. Ezt most mind magunk mögött hagyjuk és Brazíliában mindent tiszta lappal kezdünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK