Vágólapra másolva!
A brit pilóta a közeljövőben még az F1-es pályafutására koncentrál, de elárulta, a versenyzés után is szívesen maradna a Mercedesszel, ami a kezdetektől támogatja őt.

Pályafutása hatodik világbajnoki címe után sem keres új kihívásokat Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája. A brit sportoló az USA Nagydíjon biztosította be újabb sikerét, amire az ellenfelei nem jelentettek különösebb veszélyt, bár Hamilton így is nehéz feladatnak nevezte a címvédést, ami 2016 kivételével 2015 óta minden évben sikerül neki.

Hamiltont 13 éves korában felkarolta az akkor még létező McLaren-Mercedes együttműködés és édesapja erőfeszítései után finanszírozták a pályafutását, így került be az F1-es istállóhoz a 2007-es szezonra. Egy évvel később világbajnok lett, utána viszont viszontagságos évek következtek, mielőtt a brit pilóta úgy döntött, a 2013-as szezont a gyári Mercedes-csapatnál kezdi meg.

Hamilton az F1-en túl is a Mercedesszel maradhat Forrás: Daimler AG

A Mercedes akkori formáját látva Hamiltont sokan bolondnak tartották, de 2014 óta szinte töretlen a sikersorozata. Ilyenkor előfordul, hogy egy pilóta új kihívást keres és azt a sportágon kívül találja meg, ezért visszavonul vagy a legendás Ferrari felé veszi az iránt, de a hatszoros világbajnok elmondta, ő egyiket sem tervezi.

– jelentette ki. – Amikor kihívás elé állít egy teljesen átalakuló szabályrendszer, az pilótaként nagy feladat a számomra, hogy bevessem a készségeimet, és az évek során megtanult dolgokat, hogy segítsem a csapatot a leggyorsabb autó kifejlesztéséhez megfelelő irányvonal megtalálásához, következetes maradjak és kimagasló teljesítményeket nyújtsak” – utalt a 2021-es reformokra.

Mindketten a Mercedest szolgálják Forrás: Daimler AG/© Daimler AG/Jurgen Tap

Hamiltonra jövőre újabb szerződéshosszabbítás vár, de a közelmúltban tett nyilatkozatai alapján várhatóan a Mercedes pilótája marad, sőt, arra is utalt, hogy akár a visszavonulása után is a csillagos márkát szolgálhatja. „Nem igazán látom, hogy bárhova máshova menjek, imádok a Mercedesnél lenni és a márka, valamint annak története részévé válni” – mondta.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke az Autosportnak kijelentette, Hamilton személyes és szakmai szempontból is összekovácsolódott a Mercedesszel, és amíg versenyképes az autó, nem látja okát annak, hogy a brit pilóta másfelé nézelődjön. „Van még néhány jó év a pályafutásában, ebben biztos vagyok. Aztán meglátjuk, milyen lehetőségek adódónak, bizonyosan akadnak majd érdekességek.”