Először hagy ki F1-es futamot a Mercedes élén a csapatfőnök

Forma-1, Toto Wolff, Mercedes, USA Nagydíj
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 02: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff walks in the Paddock before final practice for the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 02, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem lesz ott a Brazil Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es istállójának csapatfőnöke, aki a csillagos márka sikerszériájának egyetlen futamát sem hagyta ki, egészen mostanáig.

A 2019-es Forma-1-es szezon érdemi része gyakorlatilag lezárult, mindkét világbajnoki cím eldőlt, a konstruktőri már Mexikóban, a versenyzőké pedig a legutóbbi hétvégén, Austinban. Ennélfogva a Mercedesnek sem maradt már semmi, amit megnyerhetne,

Toto Wolff, az istálló csapatfőnöke ezért nem utazik el a hétvégi Brazil Nagydíjra, hogy egyéb fontos teendőire koncentrálhasson az öreg kontinensen.

Az osztrák üzletember a Mercedes sikersorozatának összes állomásán ott volt, csapatfőnökként még soha nem hagyott ki versenyt, legutóbb hét évvel ezelőtt fordult elő olyan, hogy nem volt jelen az aktuális futam helyszínén.

Toto Wolff nem lesz ott Interlagosban Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„2013 óta ez lesz az első verseny, amit kihagyok” – nyilatkozta Wolff.

Nagyszerű, hogy megtehetem ezt, tudván, hogy a csapat a pályán és azon kívül is a lehető legjobb módon fogja képviselni a háromágú csillagot."

Az új szabályok elfogadásával gőzerővel indult meg a munka a 2021-es szezonra, emellett pedig több részletet is tisztázni kell még a sport- és technikai szabályzatban egyaránt, nem utolsó sorban a Mercedesnek is el kell köteleznie magát a 2020 utáni F1 mellett. Ez, valamint a Formula E immár a Mercedes részvételével a Brazil Nagydíj utáni héten, Rijádban rajtoló 2019/2020-as szezonja is bőven jelent elfoglaltságot Wolffnak, aki ezzel együtt nem vár mást a csapatától, mint azt, hogy a győzelemért szálljon harcba Interlagosban, majd a szezonzárón, Abu-dzabiban.

A csapatfőnök elvárja, hogy nélküle is mindent megtegyenek a győzelemért Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Két verseny van hátra az idei évből, és jó szájízzel akarjuk befejezni ezt a szezont – szögezte le. – A brazíliai futam kellemes emlékeket ébreszt tavalyról, amikor nemcsak a futamot nyertük meg, hanem bebiztosítottuk a konstruktőri világbajnoki címet is.

A nyári szünet óta általában nem a miénk a leggyorsabb autó szombatonként, Austinban azonban így is képesek voltunk megszerezni a pole pozíciót, és Sao Paulóban is megpróbálunk harcolni az első soros indulásért."