Vágólapra másolva!
Gina-Maria Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher lánya méltó módon emlékezett meg édesapja első vb-címéről, lovát Ferrarinak öltöztetve, apja overaljában és sisakjában bemutatózott egy veronai versenyen.

November 13-án lesz 25 éve, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher megnyerte első világbajnoki címét az 1994-es Ausztrál Nagydíjon a Benetton színeiben. A jeles évfordulóra a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett rekordbajnok 22 éves lánya, Gina-Maria Schumacher egy veronai lovasversenyen nem mindennapi módon emlékezett meg, lovát Forma-1-es Ferrarinak „álcázva", saját maga édesapja egy régebbi, konkrétan egy 1999-es szezonban használt overáljába és 2006-os bukósisakjába bújva tartott bemutatót.

A Schumacher-családban régóta jelen van a lovaglás, ami eredetileg Schumacher feleségének, Corinnának a hobbija volt, később azonban lányuk is ezt a sportágat választotta. A családnak saját lovasfarmja van a svájci Givrins-ben, amely Corinna után a CS Ranch nevet viseli, Gina-Maria pedig számos komoly nemzetközi sikert tudhat magáénak a sportágban. Most nem az egyébként versenyeknek is otthont adó saját farmon, hanem Veronában pattant nyeregbe, hogy a szabadstílusú versenyszámban egy „egylóerős Ferrarival” jelenjen meg, és bemutatózzon az ACDC slágerére.

Gina-Maria apja „bőrébe” bújt

„Nagyon hálás vagyok az egész családomnak és a barátaimnak, akik annyira támogatnak. Nélkületek nem lett volna lehetséges. Hatalmas köszönet! A lovam annyira jó volt, egyáltalán nem törődött a felhajtással és a díszes hátsó szárnnyal" – írta közösségi oldalán Gina-Maria a bemutató után. Michael Schumacher lánya a She Magazine-nak nyilatkozva elárulta, édesapja tanította meg neki, hogy míg egy versenyautót be lehet tenni a garázsba, amíg nem használják, a lovak folyamatos törődést igényelnek, még vasárnapokon is. Ugyanennek az újságnak adott interjút Corinna Schumacher is,

aki férje állapotáról semmit sem osztott meg, felidézte azonban, hogy Michael Schumacher legalább annyira igyekezett támogatni hobbijában, mint tette azt ő az autóversenyzéssel kapcsolatban.

„Amikor 30 éves voltam, nagyon szerettem volna egy lovat, Michael pedig eljött velem Dubajba, ahol vásárolni szándékoztam egy Arab telivért. Mindent megtett értem, soha nem fogom elfelejteni, hogy kinek kell köszönetet mondanom. A férjemnek, Michaelnek" – mondta Corinna.

Gina-Maria bemutatója a Ferrarinak álcázott lovon

Ami a lovaglást illeti, Schumacher már korábban megjósolta, hogy lánya túl fogja szárnyalni az édesanyját. „Amikor a férjem egyszer azt mondta, hogy egy napon Gina sokkal jobb lesz nálam, nem voltam lenyűgözve. Azt gondoltam, »vajon miből gondolja ezt?« Úgy értem, reggeltől estig lovakkal dolgozom, próbálok mindent megtanulni róluk.

Boldog vagyok, hogy van egy nagyszerű csapatom, amelyik mindent intéz, amikor pedig Ginát nézem, a legnagyobb büszkeség tölt el. Boldoggá tesz, hogy már mennyi mindent elért és mennyire élvezi."