Hamilton kibékült Verstappennel, többé nem háborúznak a sajtóban

Forma-1, USA Nagydíj, Hamilton, Mercedes, Verstappen, Red Bull
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 03: 2019 Formula One World Drivers Champion Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP is congratulated by third placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing on the podium during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 03, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Mexikói Nagydíjon történt ütközéssel kezdődött, majd a sajtón keresztüli üzengetéssel folytatódott Lewis Hamilton és Max Verstappen utóbbi hetekben zajló miniháborúja, amely azonban az USA Nagydíjon egy időmérős erőfitogtatás után véget ért, a két pilóta ugyanis békét kötött.

Lewis Hamilton többször is hangoztatta már, hogy sosem tudja előre, mire számítson Max Verstappentől a pályán, a Mexikói Nagydíj után pedig kijelentette: mindig több helyet hagy a hollandnak a kerék a kerék elleni küzdelmekben, mert a Red Bull versenyzője mágnesként vonzza az ütközéseket. Austinban Verstappent szembesítették Hamilton szavaival, mire ő tiszteletlennek nevezte a hatodik világbajnoki címét az USA Nagydíjon megnyerő riválisát, majd az időmérős csörtéjük után ismét nekiment.

Mielőtt azonban ennél jobban elfajult volna a kettejük közti üzengetés, az austini verseny rajtrácsán inkább kibékültek.

– nyilatkozta Hamilton a Channel 4-nak. Verstappen nem nyilatkozott a párbeszédről, apja, Jos azonban igen, és megerősítette, hogy fia és Hamilton békét kötöttek.

Hamilton és Verstappen az austini dobogón koccintással is megpecsételhették az egyezségüket Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A hatszoros világbajnok a verseny után a holland Ziggo Sportnak beszélt arról, hogy nagyon tiszteli Verstappent, ezért nem akar vele háborúzni a médiában. „Max és én beszéltünk egymással a verseny előtt, amikor egymás mellett álltunk a rajtrácson. Megölteltük egymást.

– mondta Hamilton. – Annyira tisztelem a kölyköt, mivel annyira nagyszerű munkát végez, ő a jövő világbajnoka, úgyhogy azt mondtam neki »menjünk, és versenyezzünk egy jót.« Szerintem ezt is tettük, ami fantasztikus volt. Nagyszerű munkát végzett az idén."

A szintén a Ziggo Sportnak nyilatkozó

Jos Verstappen elmondta, hogy megbeszélte fiával a történteket, és javasolta neki, hogy ne hagyja elterelni a figyelmét arról, ami a pályán történik.

„Neki és Lewisnak nem kell barátoknak lenniük. Beszéltem Max-szal erről, remélem, hogy legközelebb nem a sajtóban kell megvitatnunk az ilyesmit. A pályán zajló munkájára kellene koncentrálnia, ahogy már azt is teszi, amikor pedig az újságírók felhozzák neki ezt, úgy kell tennie, mintha semmi sem történt volna."

A jövőben, ha valami bajuk lesz egymással, nem a sajtó nyilvánossága előtt beszélik meg Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Jos Verstappen megerősítette, hogy fia és Hamilton elásták a csatabárdot, valamint megbeszélték, hogy többé nem is ássák ki azt. „Láttam, hogy beszéltek a futam előtt, és

– mondta az idősebb Verstappen, aki hozzáfűzött pár gondolatot múltkori szavaihoz is, amelyekkel azt állította, fia beférkőzött Hamilton fejébe. – Személy szerint úgy gondolom, hogy Lewis fél Maxtól a pályán, ez egyértelmű, amikor látjuk őket egymás ellen. [Hamilton] minden alkalommal fel van készülve a kemény csatára, amikor Max ott van mellette. Ez Max érdeme, aki a vezetési stílusával ért el ezt, valamint azzal, ahogy a sajtóban kommunikál."