Társoldalunk:

Szerződést bontott szponzorával a McLaren

2019.11.05. 14:07

Azonnali hatállyal szerződést bontott a Petrobrasszal a McLaren F1-es csapata, az olajtársaság logói a következő futamtól már nem lesznek ott az autókon.

Bekövetkezett, amire már egy ideje számítani lehetett, véget ért a Petrobras és a McLaren partneri kapcsolata, a brazil olajtársaság mostantól nem szponzorálja a csapatot.

A felek közös megegyezéssel, azonnali hatállyal bontottak szerződést, miután Jair Bolsonaro, Brazília elnöke már az év elején kijelentette, hogy nem tartja jó dolognak az együttműködést.

A Petrobras és a McLaren eredetileg öt évre szóló szerződést kötöttek, amelyet 2018 februárjában jelentettek be. Bolsonaro idén májusban közölte, hogy szeretné, ha a 64%-ban állami tulajdonban levő olajtársaság mielőbb szakítana a McLarennel. Ez most megtörtént. „A Petrobras és a McLaren Racing közös megegyezéssel véget vetettek a technikai és szponzori gyüttműködésüknek" – olvasható a közleményben.

Az USA Nagydíj volt az utolsó a két fél együttműködésébenForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Nagyon tiszteljük a technikai és tudományos képességeiket, kétség sem férhet hozzá, hogy a vállalat technikusai lényeges előrelépést értek el a közös munka során. Mindenkinek sok sikert kívánunk a Petrobrasnál és reméljük, hogy viszontláthatjuk őket a jövőben a sportágban" – nyilatkozta Zak Brown, a McLaren ügyvezetője.

A bejelentés két héttel a Brazil Nagydíj előtt érkezett, Interlagosban tehát már a Petrobras logói nélkül szerepelnek a McLarenek, egyéb változás azonban nem lesz, hiszen a csapat a Renault-motorok miatt egyébként is a Castrol üzem- és kenőanyagait használja.

A Petrobras vezérigazgatója egyébként leszögezte, nem az eredményességben keresendők a szakítás okai.

Az eredmények jók voltakForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Felsimerjük a McLaren fontosságát a globális motorsportban és nagyon elégedettek vagyunk a partneri kapcsolatunk két éve alatt elért eredményekkel – mondta Roberto Castello Branco, a Petrobras vezérigazgatója. – Ez a projekt lehetővé tette fejlett technológiájú üzem- és kenőanyagok fejlesztését kutatáson keresztül, új nyersanyagokkal és extrém körülmények között végzett tesztekkel. A technológiai fejlődést fel fogjuk használni a termékeinknél, a McLarenben pedig látjuk az elközelezettséget az innováció és a lehetséges jövőbeni partneri együttműködés iránt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK