Jövőre is Giovinazzi lesz Räikkönen csapattársa az Alfa Romeónál

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Antonio Giovinazzi, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Antonio Giovinazzi of Italy driving the (99) Alfa Romeo Racing C38 Ferrari on track during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Jövőre is lesz olasz versenyző a Forma-1-es rajtrácson, miután az Alfa Romeo F1-es istállóját működtető Sauber Motorsport bejelentette, hogy meghosszabbítják Antonio Giovinazzi szerződését.

Újabb ülés sorsa dőlt el a Forma-1 2020-as rajtrácsán, mivel hivatalossá vált, hogy Antonio Giovinazzi az Alfa Romeo Racing pilótája marad, így Kimi Räikkönen csapattársaként folytatja a versenyzést. Az olasz pilóta a Ferrari támogatását élvezi, korábban a Scuderia szimulátorpilótája is volt, az idei az első teljes szezonja a Forma-1-ben.

Giovinazzi gyenge teljesítménnyel kezdte a szezont, a rutinos Räikkönen alaposan elhúzott tőle a ponttáblázaton, az utóbbi futamok során azonban többször is az olasz fiatal felé billent a mérleg nyelve, viszont az Alfa Romeo versenyképessége gyengülni kezdett, ezért az összetett ponttáblázaton nem látszik Giovinazzi javuló formája, továbbra is csak a 18. helyezett az összetettben 4 ponttal.

Változatlan pilótafelállással indul jövőre az Alfa Romeo Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Ennek ellenére az istállónál elégedettek a fejlődésével, Frédéric Vasseur csapatfőnök „hihetetlen örömmel” jelentette be a szerződéshosszabbítást. „Nagyon ígéretes, ahogy beépült a csapatba, alig várjuk, hogy mindent kihozzunk belőle a közös munka során. Antonio nagyon gyors pilótává vált, még egy olyan kemény mérce mellett is, mint Kimi, és a tapasztalata gyarapodásával még fejlődni fog.”

Az olasz pilóta ülésére a Renault-tól eltanácsolt Nico Hülkenberg is pályázott, de Vasseur a korábbi közös munka ellenére is Giovinazzi mellett korteskedett a sajtóban. A német pilóta nemrég kizárta, hogy a Williams versenyzője legyen, így lényegében kiszorult a mezőnyből, a pletykák szerint a DTM és a BMW felé kacsingat. Giovinazzit ez azonban nem érinti, ő csak hálás, hogy maradhat az F1-ben.

Giovinazzi, Vasseur és Räikkönen is a fedélzeten marad 2020-ra Forrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Nurphoto

„Hihetetlen szintű támogatást kaptam az első teljes Forma-1-es szezonom során. A csapatban mindenki mellém állt, és nagyon várom, hogy közösen folytassuk a kalandunkat. Sokat tanultunk az idén, és meggyőződésem, hogy jövőre újabb lépést tehetünk előre. Már nem leszek újonc, így nem kereshetek kifogásokat sem, a bajnokság elejétől versenyképes akarok lenni.”

A közlemény szerint Giovinazzi szerződését a 2020-as szezonra terjesztik ki,

ami azt jelenti, hogy a veterán Räikkönennel egyszerre jár majd le a megállapodás, így várhatóan az Alfa Romeo és a csapatot működtető Sauber Motorsport is érdekelt lesz a nagy mozgást ígérő 2020-2021-es pilótapiacon.