Társoldalunk:

Időmérős tempójából merít erőt a Red Bull a futamra

2019.11.02. 23:55

A Red Bull pilótái a harmadik és a hatodik rajtkockát szerezték meg az USA Nagydíjra, Max Verstappennek az időmérős tempója, Alex Albonnak pedig a lágy gumik lehetnek biztatóak a vasárnapi futamra.

Noha a szabadedzések és az időmérős hátránya alapján a pole pozícióra is jó esélye lehetett volna, a Valtteri Bottastól mindössze 67 ezreddel elmaradó, az első, még jobb körülmények között autózott körében két komolyat is hibázó Max Verstappen nem volt elégedetlen,

mivel szerinte a jó időmérős tempója jó előjel a versenyre.

„Nagyon jó, hogy ezen a pályán ennyire versenyképesek vagyunk és ilyen eredményt értünk el. Nagyon szoros volt az időmérő – nyilatkozta a holland. – Normális esetben elég jók vagyunk a versenyen, ezúttal pedig az időmérőn is azok voltunk, ami igencsak reménykeltő holnapra.”

A Red Bull időmérője jó vasárnapot vetít előre a csapatnak - Galéria!Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Alex Albon már kevésbé lehetett elégedett, ugyanis csak a hatodik rajtkockát szerezte meg, utolsó gyorskörében ráadásul ő is javíthatott volna, de szélesre futott a 19-es kanyarban, ami miatt törölték az idejét. A thai pilóta a Q2-ből a topcsapatok versenyzői közül egyedüliként lágy gumi jutott tovább, ami előny lehet neki a rajtnál és az első körökben. „Az első szabadedzés még elég jó volt, aztán a második és a harmadik tréningen szenvedtem. Az időmérőn az autó jó volt, az utolsó körömben azonban hibáztam, azt hiszem három tizeddel voltam gyorsabb az előző körömnél, amikor szélesre futottam. Sajnálatos, mivel enélkül talán megelőzhettem volna Lewist. Holnap a lágyakon indulok, úgyhogy remélhetőleg jó rajtot tudunk venni, el tudjuk kerülni a balesteket, aztán meglátjuk” – nyilatkozta Albon a Sky Sportsnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK