Társoldalunk:

A Ferrari műszaki hibáktól tart a rázós austini aszfalton

2019.11.02. 00:10

Mattia Binotto csapatfőnök elismerte, a Ferrarinál nem biztosak abban, hogy a vártnál durvább bukkanók nem okoznak majd műszaki problémát az USA Nagydíj során.

A váratlanul alacsony hőmérsékletek mellett az austini pálya durva bukkanói okoztak kellemetlen meglepetést a csapatok számára az USA Nagydíj pénteki szabadedzései során. Lewis Hamilton egy rádióüzenetben megkérdőjelezte, hogy biztonságos-e a pálya, a Ferrarinál pedig mindkét szabadedzésen problémákat okozott az autót érő ütés.

Charles Leclerc az első szabadedzés során kisebb problémával szembesült, a második tréningen pedig mérnöke többször is arra utasította, hogy még azelőtt váltson fel, hogy áthajt a bukkanón, elkerülve a fordulatszám hirtelen emelkedését. Leclerc azt mondta a rádión, hogy próbál így tenni, de korábban már nem tud sebességet váltani. Mattia Binotto is elismerte, hogy fejfájást okoz a helyzet.   

Leclerc volt a gyorsabb a két Ferrari közül - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Valóban elég rázós – mondta a csapatfőnök. – Szerintem nagy bátorság lenne kijelenteni, hogy ez nem befolyásolja majd a megbízhatóságot a versenyhétvége későbbi szakaszában, mert kiderülhet az ellenkezője is. Délelőtt Charles kapcsán felmerült egy kis kényelmetlenség, mert az egyik bukkanó okozott egy kisebb problémát, úgyhogy ezt valóban kezelni kell.”

Mindannyian foglalkozunk ezzel, hogy ne befolyásolja az eredményt.”  

A kisebb nehézségek ellenére Leclerc gyorsabbnak bizonyult a második szabadedzésen meg is pördülő Sebastian Vettelnél a második szabadedzésen, és a 2. helyen végzett a szélárnyékot is élvező Hamilton mögött. Az viszont aggasztó a Ferrari számára, hogy Leclerc a rádión elismerte, nem tudta hozni a brit pilóta tempóját hosszabb etapokon.

Vettel a második szabadedzésen - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Nem akarnék még ott felváltani, de néhány pályán ezt kell csinálni, ez egyáltalán nem szokatlan. El kell kerülni, hogy pont [a bukkanón] váltsak fel – mondta a Sky Sports műsorában. – Az időmérős etapokon elég jónak tűnt az autó, a versenytempó terén még akad teendőnk. Majd holnap meglátjuk" – összegzett.

Vettel is kiemelte, hogy az austini pálya nincs a lehető legjobb állapotban.  

„Ez van, kicsit különlegesebb és trükkösebb a számunkra, de ez mindig mókás. Kicsit össze kell szednünk magunkat, aztán tovább építkezni" – mondta a Sky Sports riporterének.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK