Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen és Max Verstappen nem csatlakozott azon pilóták közé, akik támogatják Lewis Hamilton környezetvédelmi kiállását. Úgy gondolják, ezt a témát nem az F1-ben kell képviselni.

Lewis Hamilton környezetvédelemmel kapcsolatos bejegyzései adták a fő témát a hétvégén zajló F1-es Mexikói Nagydíj felvezetésének. A Mercedes pilótáját hosszasan kérdezgették a Japán Nagydíj után megjelentetett, vegán életmódot és ezáltal a környezetvédelmet propagáló posztjai kapcsán, és Hamilton úgy vélte, bár az F1-es pilóták életvitele valóban megterheli a környezetet, a versenyzők az ismertségük révén kiállhatnak e fontos ügy mellett, és ő maga is igyekszik alakítani az életmódján.

Räikkönen nem állt be a sorba Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

A brit pilóta álláspontjával az FIA sajtótájékoztatójának többi vendége, Sebastian Vettel, Antonio Giovinazzi, Sergio Pérez és Alex Albon is egyetértett, a híresen apolitikus Kimi Räikkönen és az olykor rebellis Max Verstappen azonban nem. A finn veterán szerint a téma mindenkit érint, aki a Földön él, és szerinte egyéni szinten mindenki tehet az ügy érdekében.

„Igazából talán nem ez a legjobb hely arra, hogy nagy sztorikat szőjünk ebből, mert végül is, minek égetjük el az üzemanyagot? Azért, hogy elsők vagy másodikak legyünk?” – tette fel a költői kérdést a Racefans tudósítójának. – Talán nem az F1 a legjobb hely erre. Ha tényleg ezen az úton akarunk elindulni, akkor jobb lenne, ha otthon maradnánk, és elfelejtenénk a versenyzést.”

A 40 esztendős pilóta hozzátette: „Szerintem sok szempontból őrültség belemenni ebbe a témába, főleg egy versenyhétvégén.”

Sokan figyeltek Verstappenre Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Hasonló véleményen volt Verstappen is, aki Hamilton étrend-váltására reagálva visszavágott, hogy ő szeret néha hamburgert enni, és mindenki eldöntheti, hogyan szeretne élni. „Szeretem a benzines dolgokat is. Mondhatom ezt?” – tette hozzá. – Nem kedvelem az elektromos cuccokat, csak az otthoni kis mopedemet, de az F1-es autóba nem való.”

„Tudom, hogy a környezetvédelem nagyon fontos, de az F1 is létezik már nagyon régen, nem hinném, hogy túl kell reagálni a dolgokat vagy primadonnát játszani. El kell fogadni, hogy ez [a sportág] ilyen. Akinek nem tetszik, ne nézze!”