Vágólapra másolva!
Charles Leclerc elmondta, az Azeri Nagydíj időmérő edzése jelentette számára a fordulópontot,, onnantól kezdve változtatott a hozzáállásán. Lando Norris pedig beismerte, rendszeresen követ el hibákat a kvalifikáción, ami nagyon bosszantja a fiatal versenyzőt.

Kevés rutinjuk ellenére Charles Leclerc és Lando Norris is jobban áll egyelőre a csapattársánál az időmérős összevetésben. A monacói versenyzőnek az idény elején többször akadtak gondjai szombat délutánok során, de ezt viszonylag hamar sikerült orvosolnia. A McLaren pilótája úgy véli, neki is megvan a kellő tempója, de kisebb rontások rendszeresen hátráltatják a jó eredmény elérésében.

A szezon első hét időmérő edzésén Leclerc hatszor kikapott Sebastian Vetteltől, azonban a Francia Nagydíjtól kezdve sorozatban kilenc alkalommal megverte csapattársát. A monacói pilótának a bakui időmérő után kellett változtatnia a kvalifikációhoz való hozzáállásán, azóta viszont az autó jobb teljesítményének köszönhetően javultak az eredményei.

Leclerc számára a bakui autótörés jelentette a fordulópontot Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Kilenc vagy tíz futammal ezelőtt jelentős mértékben változtattam a szokásaimon – nyilatkozta a Racefans-nek még a Japán Nagydíj hétvégéje alatt. – A nyári szünet óta azonban nem emlékszem semmi különösre, viszont a csapat egyre jobb lett. Jelen pillanatban ugyanabba az irányba haladunk, és ez úgy látszik, kifizetődő számunkra.”

Leclerchez hasonlóan Norris is jobban teljesít csapattársánál az időmérőkön. A McLaren újonca 9:8-ra vezet Carlos Sainz-cal szemben, azonban a legutóbbi négy alkalommal a spanyol pilóta végzett előrébb. A brit pilóta ugyancsak őszintén beszélt szombat délutáni teljesítményéről.

"Rendszeresen követek el hibákat, ami borzasztóan idegesít – nyilatkozta Szuzukában. – Ezek apró bakik, mint például alulkormányzottság, vagy a kanyarcsúcspont elhibázása. Tisztában vagyok az időmérő jelentőségével, és tudom, hogy képes lennék jobban teljesíteni, de valamiért nem jön össze, amikor kellene.”

Norris szerint a szezon egyik legjobb körébe hibázott bele Szuzukában Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A Japán Nagydíj időmérő edzésén Sainz a 7., míg Norris a 8. pozícióban végzett. A brit versenyző szerint a szezon egyik legerősebb körén volt, egészen a legvégéig.

– jelentette ki. – Az utolsó sikán második felében azonban rosszul érintettem a rázókövet, emiatt a kigyorsítás sem sikerült jól. Nagyon ideges voltam, mert addig a pontig remekül alakult a kör.”