Vágólapra másolva!
Noha a Mexikói Nagydíjon megnyerheti hatodik világbajnoki címét, Lewis Hamilton, valamint Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is nehéz hétvégére számít az istállónak az utóbbi két évben komoly fejtörést jelentő helyszínen.

Hiába biztosíthatja be zsinórban harmadszor is a Mexikói Nagydíjon a világbajnoki címet, Lewis Hamilton egyáltalán nem úgy készül, hogy diadalmenet lesz számára a szezon végi amerikai turné első állomása. A címvédő tavaly a negyedik, tavalyelőtt pedig a kilencedik hellyel nyerte meg ötödik, illetve negyedik vb-címét, az idén pedig adott esetben már egy dobogó is elég lehet neki a dicsőséghez, ő azonban a Ferraritól és a Red Bulltól is tart.

Hamilton szerint Szuzuka után Mexikóban is nehéz lehet legyőzni a Ferrarit Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A Japánban a konstruktőri és – olyan értelemben, hogy Hamiltonon és Valtteri Bottason kívül másé már nem lehet – az egyéni címet is bebiztosító Mercedes az utóbbi két évben nem nyerni járt a versenynaptárba 2015-ben visszakerülő Autódromo Hermanos Rodríguezre, legutóbb 2016-ban tudtak diadalmaskodni Mexikóban.

Hamilton az idén sem vár győzelmet, különösen a pálya első szektorában található két hosszú egyenes miatt aggódik, amelyekben kizártnak tartja, hogy fel tudják venni a versenyt a Ferrarival.

„Szerintem általánosságban véve Mexikó a legrosszabb versenyünk a szezonban amiatt, ahogyan erre a pályára be kell állítani az autót, úgyhogy kemény hétvégénk lesz – vetítette előre az ötszörös világbajnok. – Az elmúlt pár futam eléggé sokkoló volt itt, még akkor is, ha itt nyertük meg a világbajnoki címet.

Valamint ha megnézzük a többieket, a McLarenek is elkezdtek nagyon gyorsak lenni az egyenesben, ahogy a Red Bullok is, úgyhogy trükkös lesz."

Hamilton tavaly Mexikóban nyerte meg az ötödik vb-címét Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a konstruktőri cím megnyerése után elmondta, nem ünnepelnek sokat, inkább azonnal nekilátnak a felkészülésnek mexikóra. Az osztrák üzletember osztotta Hamilton véleményét a rájuk váró nehézségekről.

A nagy tengerszint feletti magasság hoz magával néhány szokatlan kihívást, mivel a ritkább levegő az autó aerodinamikájára, a hűtésre és a motorteljesítményre is hatással van. Ez egy olyan kombináció, ami nem fekszik különösen az autónknak, de mindent meg fogunk próbálni, hogy mérsékeljük a károkat."