Társoldalunk:

Verstappen az idén már nem vár újabb győzelmeket a Red Bulltól

2019.10.20. 10:57

Max Verstappen nem tartja reálisnak, hogy zsinórban harmadszor is megnyerje a Mexikói Nagydíjat. A Red Bull versenyzője már annak is örülne, ha a hátralévő versenyeket a dobogó környékén fejezné be. A holland pilóta a 2020-as idény kilátásairól is beszélt.

Max Verstappen szerint a maradék négy futamon legjobb esetben is csak a pódiumért fog tudni küzdeni. A 22 éves versenyző jövőre szeretne harcban leni a világbajnoki címért, amihez elengedhetetlen, hogy a csapat tanuljon az idei hibákból, és jövőre jól kezdje a szezont.

A nyár közepén úgy nézett ki, hogy a Red Bull már a Ferrari előtt jár; Verstappen az Osztrák és a Német Nagydíjat is megnyerte, majd a Hungaroringen is közel járt a győzelemhez. A szünet óta azonban a milton keynes-i istálló lemaradt riválisaitól, az utolsó öt versenyen a holland pilóta csupán egyszer tudott dobogóra állni, és még újdonsült csapattársa, Alex Albon is több pontot szerzett nála. 

Verstappen nem lát sok esélyt a mexikói triplázásraForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen úgy véli, hogy az erőviszonyok idén már nem is fognak változni: „Nem hiszem, hogy lenne olyan pálya, amelyen van esélyünk a jó szereplésre – nyilatkozta egy Tag Heuer által szervezett eseményen Amszterdamban. – Ha minden hétvégét a dobogón, vagy legalább annak közelében fejeznénk be, már kihoznánk a maximumot a jelenlegi helyzetünkből.”

A versenynaptár következő helyszíne Mexikóváros, ahol az előző két szezonban Verstappen tudott diadalmaskodni. A Red Bull versenyzője szerint a triplázásra nincs túl sok esély, mivel nehezebb helyzetből indulnak, mint a legutóbbi alkalmakkor.

„Annak ellenére, hogy az elmúlt években nagyszerűen szerepeltünk ezen a pályán, reálisnak kell maradni – jelentette ki. – Az idei évben eddig több nehézségünk adódott, például az autó egyensúlya is problémát okozott. Ráadásul a Ferrari kifejezetten gyors az egyenesekben, úgyhogy szerintem legfeljebb a dobogóért fogunk harcolni.”

A holland versenyző édesapja, Jos Verstappen nemrég kijelentette, nem lát nagy esélyt arra vonatkozóan, hogy a Red Bull 2020-ra bajnokesélyes autó legyen. Az ifjabb Verstappen szerint erre csak akkor van esély, ha az év elején is jól teljesítenek.

Verstappen szerint muszáj jól kezdeniük a 2020-as idényt, ha a vb-címért szeretnének harcolniForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Attól függ, hogyan indítjuk a szezont – magyarázta. – Ez az utóbbi években nem sikerült jól, de remélem, ezúttal teszünk egy lépést a bajnoki cím felé. Persze most még nehéz megjósolni, hogy mindez sikerül-e.”

Verstappen négy futammal a vége előtt a bajnokság 4. helyén áll, holtversenyben az 5. helyezett Sebastian Vettellel, és 9 ponttal lemaradva a 3. Charles Leclerc mögött. A 22 éves pilóta tisztában van vele, hogy ebben az idényben már igazán nincs miért harcolniuk, ezért már inkább a szezon tanulságait szeretné levonni.

„Egyéniben reálisan a 3. hely lehet a cél, a csapat meg így is, úgy is ott fog végezni – mondta. – Ki kell elemeznünk, hogy hol követtünk el hibákat az év során, és azokat kijavítani. Az mindenképpen pozitívum, hogy tudjuk, mit várhatunk a Hondától a következő szezon kezdetén.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK