Társoldalunk:

Räikkönen: Sokszor ostobaságot írnak, ezért jó a közösségi média

2019.10.19. 14:00

Kimi Räikkönen szerint a közösségi média arra mindenképpen alkalmas, hogy egy versenyzőnek legyen egy saját csatornája, ahol megmutathatja, valójában mi történik vele. Az Alfa Romeo pilótája a saját teljesítményéről és a 2021-es szabályváltozásokról is beszélt.

Kimi Räikkönen csütörtökön ünnepelte 40. születésnapját, ennek kapcsán a Sky Sports beszélgetett vele, még a Japán Nagydíj alatt. A finn versenyző elmondta, azért szerette meg az Instagramot, amelyhez 2017-ben csatlakozott, mert itt mindenki maga dönti el, mi jelenjen meg róla. Räikkönen szerint a 2021-es szabályváltozások sokkal izgalmasabb futamokat hozhatnak.

Az évek során Räikkönen megszerette a közösségi médiátForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

A Jégember sokáig nem használta egyik közösségi médiás felületet sem, de 2017 decemberében végül regisztrált az Instagramra. A kezdeti nehézségek után manapság már otthonosan mozog a felületen, és viszonylag rendszeresen posztol is.

Itt legalább enyém a döntés. Manapság rengeteg ostobaság jelenik meg, úgyhogy nagyszerű, hogy van egy saját csatornám, ahol megoszthatom, mi történik velem. Az Instagram erre mindenképpen alkalmas” – ecsetelte.

Ami a versenyzést illeti, Räikkönen erre a szezonra az Alfa Romeóhoz igazolt, és az első négy verseny mindegyikén, valamint a nyári szünet előtti öt futamból négy alkalommal ponttal távozott a hétvégéről.

Azóta viszont egyszer sem sikerült az első 10 pozíció valamelyikén célba érnie, így az eddig megszerzett 31 pontja már csak a bajnokság 14. helyére elegendő.

A finn pilóta elmondta, megítélése szerint ingadozó teljesítményt nyújtott ebben az évben.

Räikkönen tisztában van vele, mikor nyújt jó teljesítménytForrás: NurPhoto via Getty Images/Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto/Emmanuele Ciancaglini

„Néha kijön a lépés, máskor pedig nem. Eléggé önkritikus vagyok, így tisztában vagyok vele, mikor mentem jól és mikor kevésbé. A legutóbbi futam persze a rosszabb kategóriába tartozik” – utalt ezzel még az Orosz Nagydíjra, ahol kiugrott a rajtnál, és emiatt a versenyfelügyelők áthajtásos büntetéssel sújtották.

Räikkönennek 2020 végéig van szerződése a csapattal, úgyhogy jelen állás szerint őt már nem érintenék az egy évvel később bevezetendő drasztikus szabályváltozások. Ennek ellenére természetesen neki is van véleménye a várható következményekről.

„Mindenekelőtt könnyebbé kell tenni a másik autó követését – szögezte le. – Ez automatikusan több csatát és előzést hozna, aminek következtében hirtelen másképp néznének a sportra. A futamokon kemény küzdelem menne az élmezőnyben, ami mindenki számára hasznos lenne.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK