Bottas ismét melegebb éghajlatra küldte a benne kétkedőket

Forma-1, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Szingapúri Nagydíj
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 19: Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 19, 2019 in Singapore. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Japánban is kibújt a kisördög a szuzukai futamot megnyerő Valtteri Bottasból, a Mercedes finn versenyzője ugyanolyan stílusban üzent kritkusainak, mint tette azt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Valtteri Bottas a Japán Nagydíjon idei harmadik futamgyőzelmét aratta, az áprilisi Azerbajdzsáni Nagydíj óta először állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A Mercedes finn pilótája elismerte, hogy az önbizalmának nagyon kellett már ez a siker, és bár nincs könnyű helyzetben, azért még a világbajnoki címről sem mond le. Emellett Bottas ismét megmutatta, hogy az idei évre változtatott a habituásán, a levezető körben burkolt célzást intézett a csapat vezető stratégájának, később pedig ismét elküldött melegebb éghajlatra pár embert.

Bottas közel 6 hónap után nyert újra versenyt Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Emlékezetes, volt, ahogy a finn a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme után a levezető körben a kritikusainak címzve azt üzente: „akit érint, az b...ssza meg!" Szuzukában némileg szofisztikáltabb jelzést küldött, James Vowles-hoz a következőképp szólt a rádióban: „James, itt Valtteri, gratulálok!"

Bottas ezzel Vowles korábbi rádiózásaira utalt, amelyek során a stratégia általában „Valtteri, it's James" kezdetű mondattal közölt olyasmit, amit Bottas egyáltalán nem akart hallani, például a 2018-as Orosz Nagydíjon is ezt az üzenetet kapta, hogy adja át az első helyet Lewis Hamiltonnak.

Később a Sky Sportsnak nyilatkozva már nem hagyta ki, hogy megismételje ausztráliai mondatait arra a kérdésre, hogy azok eszébe jutottak-e a szuzukai futam leintésekor.

– közölte élő adásban, ami után a Sky Sports műsorvezetője nem győzött szabatkozni.

Bottas Szingapúrban olyan pólóban jelent meg, amin az ausztráliai rádióüzenetét lehetett olvasni Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

Ami a hátralevő négy futamot illeti, Bottas nem mondott le arról, hogy ledolgozza Hamiltonnal szembeni 64 pontos hátrányát, de

szavaiból azért érződött, hogy már ő is inkább a következő szezont várja,

amelyben szintén Hamilton lehet a legfőbb ellenfele. „Ha egy nap meg szeretném nyerni a világbajnoki címet Lewis oldalán, akkor le kell őt győznöm, valamint más ellenfelek is vannak, nem csak Lewis.

Futamot legutóbb áprilisban, Bakuban nyert utoljára, azóta egyszer sem pezsgőzhetett a dobogó tetejéről, ami már hiányzott neki. „Tovább akarom vinni a lendületet, hiányzott ez az érzés, ez az eredmény. Olykor ilyen eredmények kellenek ahhoz, hogy növeljék az önbizalmat. Ezt szeretném folytatni, tanulni akarok ebből a hétvégéből, egyértelműen kellett ez a győzelem."