Társoldalunk:

Verstappen fifázással hangol a Mercedesek legyőzésére

2019.10.11. 10:48

Mérsékelten optimista volt Max Verstappen a Japán Nagydíj pénteki edzésnapja után, majd azt is elárulta, mit fog csinálni a tájfun által előidézett szünnapon.

A Japán Nagydíj pénteki, egyben egyetlen edzésnapja alapján Szuzukában inkább a Red Bull, mintsem a Ferrari lehet a bikások versenyzői szerint is nagyon gyors Mercedes ellenfele. Max Verstappen ezt a második tréningen szerzett harmadik helyével igyekezett bizonyítani, miközben csapattársa, a még a pályával is ismerkedő Alex Albon is azonnal magabiztosan érezte magát az RB15-ösben.

Verstappen örült, hogy fejlődtek egyik edzésről a másikra, de azért csak mérsékelten volt optimista - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A holland pilóta az első gyakorláson még nem volt elégedett autója egyensúlyával, a másodikon viszont már igen. Ezt nemcsak az időeredmények és a tabellán elfoglalt helye mutatta, hanem ő maga is megerősítette. „Az első tréning szerintem nem volt túl jó, a másodikra azonban sokat fejlődtünk, ezért az ígéretesebbnek tűnt. A Mercedes ugyanakkor így is nagyon gyors, van még tennivalónk, de jól össze tudtuk szedni magunkat."

Szintén nem volt elégedetlen a napjával Alex Albon, aki a hatodik helyen végzett az akár a rajtrácsról is döntő második szabadedzésen. A thai-brit pilóta úgy érezte, hogy ennél azért többre lenne képes a kvalifikáción, ezért reméli, hogy vasárnap délelőtt meg tudják rendezni, mivel az autó finomhangolásváal szerinte találhatnak még pár tizedet. „Szerintem rendben volt a napunk, a Mercedes igen gyorsnak tűnik és a kanyarokban nyer sokat. Dolgoznunk kell, aztán meglátjuk, száraz lesz-e a vasárnap – nyilatkozta. – Imádom a pályát, hamar felvettem a ritmust, sokkal magabiztosabbnak érzem magam, mint Szocsiban.

A holland pilóta nem idegeskedik a szombati program törlése miatt - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Verstappent megkérdezték arról is, mennyire zavarja őt, hogy a szombati nap törlévésel felborul a menetrend. „Engem ez egyáltalán nem zavar. Van egy szabadnapunk, aztán vasárnap reggel ismét megyünk. Nem a világvége, vagy olyan, mintha valami drámai esemény lenne. Elmozgatják az időmérőt, kihagyjuk a harmadik szabadedzést, de én ezt nem bánom, minél kevesebbet körözünk, nekem annál jobb. Egy teljes napunk lesz tanulmányozni az adatokat, én pedig valószínűleg csinálok egy FIFA-bajnokságot néhány másik pilótával."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK