Társoldalunk:

Váratlanul érte a Ferrarit, hogy ismét lassabb a Mercedesnél

2019.10.11. 12:33

Azok után, hogy az elmúlt versenyeken nyers tempóban a Ferrarinak nem akadt ellenfele, Charles Leclerc meglepődött azon, hogy a Japán Nagydíj pénteki edzésnapján mennyivel elmaradtak a Mercedestől. A monacói pilóta nem túl optimista a versenyt illetően, Sebastian Vettel szerint azonban nincsenek olyan messze, mint a szabadedzések alapján tűnhet.

A Ferrarit is váratlanul érte, hogy az elmúlt négy versenyhétvége jó szereplése után Japánban az első pillanattól kezdve lassabb volt a Mercedesnél, ami pedig igazán aggasztó lehet a vörösökre nézve, hogy a második szabadedzésen látott 4-6 tizedes hátrányt úgy hozták össze, hogy közben nem volt különösebb gondjuk az autó viselkedésével. Sebastian Vettel valamivel optimistább volt Charles Leclerc-nél, aki szerint az egynapos pihenőtől sem lehet csodát várni.

Leclerc többet várt - Galéria!Forrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

A szuzukai hétvége előtt Lewis Hamilton is arra számított, hogy a Scuderiát nehéz lesz elkapni Japánban, ezzel szemben a két 90 perces szabadedzésnek egy olyan szakasza sem volt, amikor a vörös autók gyorsabbnak tűntek volna az Ezüstnyilaknál.

Leclerc szerint ráadásul az akár a rajtsorrendről is döntő második gyakorlás többé-kevésbé a valós erősorrendet mutatta.

„Szerintem kihoztuk a legtöbbet a napunkból, ez a legfontosabb – értékelt a monacói pilóta. – Úgy tűnink, ezen a hétvégén nincs meg a tempónk, ami kissé meglepő. Nagyon erősek voltunk az elmúlt négy hétvégén, arra számítottunk, hogy itt is elég jók leszünk, de nem ez a helyzet. A hosszú etapunk nem volt jó a Mercedeséhez képest, a Red Bull-lal többé-kevésbé egy szinten vagyunk, de még látnom kell az adatokat."

Úgy érzi, hogy neki is javulnia kell - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A Ferrarinak Szocsiban a versenytempója is jó volt, ott és azelőtt főként azonban az egykörös tempójával villogott. Most az sem volt meg. „Kevés üzemanyaggal jelenleg nincs meg a tempónk, dolgoznunk kell ezen és meg kell értenünk az okát. Az autó nem érződött rossznak, az egyensúly is elég jó volt, az általános tapadás hiányozhat – mondta Leclerc, aki szerint hiába lesz egy teljes napjuk, csodát attól sem várhatnak. – Reálisan nézve nehéz lesz, ugyanakkor szerintem ma nem vezettem valami jól, úgyhogy először ezen kell dolgoznom. Lesz néhány beállítás-változtatásunk az autón, remélhetőleg amikor minden összeáll, teszünk egy lépést előre."

Vettel sem ujjongott örömében, de nem volt olyan borulátó, mint csapattársa - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Vettel kevésbé látta tragikusnak a helyzetet, azt ugyanakkor ő is elismerte, hogy ismét nincs elég tapadásuk. „Nem voltunk olyan rosszak, mint gondolnák, szerintem rendben volt a dolog, csak az általános tempó hiányzott. Maradt még benne, nem volt tökéletes napunk, úgyhogy van még az autóban, ugyanakkor őszintének kell lennünk, a Mercedes minden alkalommal gyors volt, amikor kihajtott a pályára, ráadásul a Red Bull is kicsit jobbnak tűnt. Szoros lesz, arra számítok, hogy mindkét csapat nagyon erős lesz vasárnap reggel."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK