Társoldalunk:

Hamilton több gumit akar, Bottas szerint működnek a fejlesztések

2019.10.11. 11:38

Lewis Hamiltonnak tetszett, hogy a felborult program miatt nem kellett spórolniuk a gumiszettekkel a Japán Nagydíj második szabadedzésén, míg Valtteri Bottas annak örült, hogy egyből megtalálta az összhangot az autójával.

Az első pillanattól fogva a Mercedesek diktálták a tempót a Japán Nagydíj pénteki edzésnapján, mindkét gyakorlást Lewis Hamilton–Valtteri Bottas sorrendben zárták az élen az Ezüstnyilak. Olyannyira gondtalan napjuk volt, hogy nem is tudtak nagyon milyen problémát kiemelni a végén, az ötszörös világbajnok ehelyett azt fejtegette, hogy a jövőben több szett gumit kellene kapniuk egy-egy versenyhétvégére, mivel szerinte sokkal szórakoztatóbb lenne mindenkinek, ha olyan mozgalmas szabadedzéseket látnánk, mint a mai második.

Hamilton örült, hogy nem kellett spórolni a szettekkel - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Mivel a szombati időmérőt áthelyezték vasárnapra, a harmadik szabadedzést pedig törölték, az utóbbira szánt két szett gumit minden csapat a második gyakorláson használta el, így összesen 4 szettet járhatott le a 90 perc alatt.

Hamilton szerint ez sokkal jobb volt annál, mint amikor 2 szettel kell boldogulniuk, ezért a jövőben növelhetnék a szettek számát.

„Sokkal jobb volt ez a péntek, mert normális esetben edzésenként csak két szett gumink van, most viszont a harmadik szabadedzésre szánt két szettet is elhasználtunk, ami érdekes tapasztalat volt. Talán több gumit kellene a rendelkezésünkre bocsátani egy hétvégén, és akkor három etapot is teljesíthetnénk egy edzésen. Ha ezt az első, a második és a harmadik edzésen is meg tudnánk tenni, az jobb lenne a szurkolóknak is, mert az elejétől a végéig köröznénk ahelyett, hogy az elején 20 percet várunk."

A pályán történteket Hamilton egy mondatban elintézte, attól eltekintve, amikor az egyik lágy gumis körét nem tudta elkezdeni, mert csapattársa keresztbeállt előtt, nem is emelt ki mást. „Problémamentes nap volt, teljesítettük a programunkat. Azt hiszem, Valtteri megpördült az egyik gyorskörünk előtt, egyébként jó nap volt. Valtterinek jó volt a tempója, gyors volt."

Eddig Bottas volt a gyorsabbik Mercedes - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images

Bottas már az első tréningen is tartotta a lépést csapattársával, végül pedig meg is előzte, akárcsak a másodikon, ami, ha nem tudják megrendezni az időmérőt vasárnap délelőtt sem, pole pozíciót ér neki. Ezzel együtt Bottas úgy számol, hogy lesz kvalifikáció, és a Mercedes előnyét látva is óvatos. „Az elejétől fogva jól éreztem magam a kocsiban, összességében is elégedett vagyok vele, csupán néhány apróságon kell állítani az egyensúllyal. Ezzel együtt nem szabad elfelejtenünk, hogy ezek még csak szabadedzések voltak, noha már most érzem, hogy fejlődött az autó, ami jó dolog, kitolódtak a határai. Magunkra kell koncentrálnunk, mert az időmérő és a verseny így is szoros lesz."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK