Vágólapra másolva!
A finn pilóta 2008 óta nem volt olyan rossz sorozatban, mint most.

Kimi Räikkönen a nyári szünet előtti öt versenyből négyszer is az első 10 között végzett és a világbajnoki pontverseny 8. helyén várta az őszi folytatást. Azóta viszont sorozatban négyszer nem tudott pontot szerezni – ez 2008 óta nem fordult elő vele –, ennek következtében pedig 6 pozíciót rontott a tabellán.

A Belga Nagydíjon az Alfa Romeo versenyzője még a 6. helyről indult, de az első kanyarban ütközött Max Verstappennel, az autója pedig olyan mértékben megsérült, hogy nem tudott a pontszerzők között végezni. A finn pilóta elmondta, Spában még jó volt a tempójuk, azóta viszont valami félrement.

A nyári szünet óta nem megy Räikkönen szekere Forrás: Antonin Vincent / DPPI/Antonin Vincent

„Az elmúlt négy hétvége nagyon nehéz volt – jelentette ki. – Rá kell jönnünk, hogy mi romlott el, és ki kell javítanunk a hibát. Spában még gyorsak voltunk, szóval az autóban megvan a potenciál, csak vissza kell találnunk a helyes útra.”

Räikkönen az oroszországi hétvége előtt még bizakodott, hogy mindez meg is fog történni, de csalódnia kellett, mert ő a 13., míg csapattársa, Antonio Giovinazzi csupán a 15. helyet szerezte meg. A finn pilóta elmondta, hiába adta vissza a biztonsági autó a lehetőséget a pontszerzésre, nem tudtak élni vele.

– emlékezett vissza. – Próbáltunk visszazárkózni, ami a Safety Carnak köszönhetően sikerült is, de utána csak a 13. helyig tudtunk feljönni.”

2008 óta nem volt ilyen rossz sorozata, igaz, általában élcsapatoknál szerepelt Forrás: Antonin Vincent / DPPI/Antonin Vincent

A futam Giovinazzi számára is rosszul kezdődött: az olasz pilóta Daniel Ricciardo és Romain Grosjean autójával is összeért az első körben. Giovinazzi nem biztos benne, hogy a Renault ausztrálja látta a Haast a másik oldalon.

„Az elején beszorultam Ricciardo és Grosjean közé – mondta. – Nem tudom, Daniel tudta-e hogy Romain ott van a külső íven, mindenesetre bekerültem egy szendvicsbe.”

Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke szintén nem boldog az elmúlt időszak eredményei láttán, ugyanakkor bízik benne, hogy az idény utolsó öt versenyére sikerül visszanyerniük jó formájukat.

„Küzdelmes volt az elmúlt pár futam, úgyhogy muszáj rendeznünk a sorokat, hogy a hátralévő hétvégéken ismét jó teljesítményre legyünk képesek” – vázolta a csapat rövidtávú terveit.