Társoldalunk:

Verstappen lemondott a dobogóról, de ledolgozná a büntetését a futamon

2019.09.28. 16:58

A Ferrari időmérős tempóját látva Max Verstappen nem számít arra, hogy a rajtbüntetése után felzárkózhat a dobogós helyekre, de a hátrányát szeretné ledolgozni a futamon.

Csak a Mercedesekkel versenyezhetett Max Verstappen az Orosz Nagydíj időmérő edzésén, így végül 4. helyet szerezte meg, de a motorcsere miatt kapott büntetése után csak a 9. pozícióból kezdheti meg a versenyt. 

A Mercedes narratívájához hasonlóan a Red Bull pilótája is úgy vélte, a Ferrari akkora előnnyel rendelkezik az egyenesekben, hogy nincs esélyük megközelíteni őket. A holland versenyző szerint a szabadedzéseken még tudta tartani a lépést a Scuderia autóival, az időmérőn viszont a Ferrari magasabb teljesítményszintre kapcsolt.  

Verstappen nem tudta tartani a lépést a Ferrarival - GalériaForrás: Sergei Fadeichev/TASS/Sergei Fadeichev

„Tegnap hasonló tempót produkáltunk az egyenesekben, de ma a Ferrari magasabb motorüzemmódban ment – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Emiatt 1 másodpercet vesztettünk, amit lehetetlen visszahozni. Hiába van sok kanyar a pályán, még így is 6-7 tizedes hátrányban vagyunk.”

A mai napon erősebb szél volt a korábbiakhoz képest, a holland pilóta pedig úgy véli, a Red Bullt ez jobban hátráltatta, mint a többieket.  

„Tegnap nagyon jól mentünk a harmadik szektorban, de ma ott is vesztettünk a szél miatt – folytatta. – Azt hiszem, ez a mi teljesítményünket jobban befolyásolja az átlagnál, ezt már korábban is tapasztaltuk. Összességében jó eredménynek tartom, hogy sikerült megelőznünk az egyik Mercedest.”

Verstappen a harmadik szabadedzés végén szenvedett kisebb balesetet

Verstappen új specifikációjú motorral megy a hétvégén, a csere már kvótán felüli, ezért csak a 9. helyről fog indulni. A holland pilóta emiatt nem lát valós esélyt a dobogóra.

Reálisan az 5., esetleg a 4. pozíciót célozhatjuk meg 

– vélekedett. – A 4. legjobb időt értük el, úgyhogy megvan a kellő tempónk, hogy előrébb kerüljünk, viszont a Ferrarikkal és Lewis [Hamiltonnal] nem hiszem, hogy fel tudom venni a versenyt.”

Albon a Q1-ben törte össze az autóját

A Red Bull szempontjából nem jó hír, hogy míg Verstappen csak a középmezőnyből indulhat, Alex Albon mindössze a sor végére állhat, mert a motorbüntetése mellé még össze is törte az autóját a Q1-ben. Apró reménysugár lehet, hogy a thai pilóta bizakodó a versenytempót illetően.

Albon szintén megemlítette az erős szelet, de alapvetően magát okolja a baleset miatt.

„Csupán annyi történt, hogy túl gyorsan mentem. Ezeknek az autóknak hatalmas a sebességük, ráadásul volt egy kis hátszél is – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Megnehezítettük adolgunkat, de a harmadik szabadedzésen nem volt rossz a versenytempónk” – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK