Vágólapra másolva!
Könnyen előfordulhat, hogy Szocsi jövőre fogadja utoljára a Forma-1 mezőnyét, az Orosz Nagydíjtól azonban valószínűleg nem kell búcsúznunk, Szentpétervárra költözhet a futam.

2020 után vélhetően nem Szocsiban lesz az Orosz Nagydíj, értesült a Racefans. A jelenlegi helyszínen olyan fejlesztéseket terveznek végrehajtani, amelyek ellehetetlenítenék, hogy az fogadja a száguldó cirkusz mezőnyét, Oroszországnak azonban 2025-ig van szerződése, ezért minden bizonnyal máshol fogják megtartani a versenyt.

A Fekete-tenger partján található városban 2014 óta rendeznek Forma-1-es futamot, ezen kívül meglehetősen kevésszer használják évközben a pályát. Két évvel ezelőtt 2025-ig hosszabbították meg az Orosz Nagydíj szerződését, de úgy néz ki, hogy az aszfaltcsík körüli területet más célokra szeretnék használni.

Már csak kétszer láthatunk célárnyékcsatát az Orosz Nagydíj rajtjánál? Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A tervek szerint egy hangversenytermet építenének, és ennek következtében a pálya hosszúsága alig lépné át a 2 kilométert.

Ez nem tenné lehetővé a további F1-es futamok megrendezését, igaz, pletykák szerint pont alkalmassá vána a Formula E mezőnyének fogadására.

Az verseny promótere, a Rosgonki azt állítja, hogy az Orosz Nagydíj ki fogja tölteni a szerződését. Ez

2021-től valószínűleg a jelenleg is épülő szentpétervári pályán fog megtörténni.

Az Igora Drive nevű komplexum kisebb kategóriákban már rendez versenyeket, tavaly decemberben pedig Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke is ellátogatott a helyszínre.

Kvjat nem bánná, ha Szentpétervárra költözne a Forma-1-es Orosz Nagydíj Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Peter Fox

Danyiil Kvjat, a Forma-1 mostani mezőnyének egyetlen orosz versenyzője támogatná a költözést. A Toro Rosso pilótája úgy véli, mind honfitársainak, mind a külföldi szurkolóknak ideális lenne a váltás.„Nem rossz ötlet abba a térségbe vinni a versenyt – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón. –

A két finn versenyző, Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas egyetértettek kollégájukkal, utóbbi szerint hazai verseny hiányában számos honfitársuk látogatna el Szentpétervárra. „Nyilván sokan lennének – vélekedett a Mercedes versenyzője – Persze egy Finn Nagydíj lenne az igazi, de így is rengetegen ember jönne."