Ricciardo kifakadt, ismét kihagynák a szabályalkotásból a pilótákat

Forma-1, Daniel Ricciardo, Orosz Nagydíj, Renault
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 27: Daniel Ricciardo of Australia and Renault during practice for the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 27, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Peter J Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardónak nem tetszik, hogy a versenyzőket továbbra sem vonják be eléggé a szabályalkotásba, ezért gyakran a médiából hallanak először a fejleményekről. A fordított rajtrács ötlete kollégáihoz hasonlóan az ausztrál pilótának sem tetszik.

Nemrég felvetődött, hogy 2020-ban bizonyos versenyhétvégéken az időmérő edzést kvalifikációs verseny váltaná fel, aminek rajtrácsa a pontverseny aktuális állásának fordított sorrendje lenne. Szingapúrban többen is hangosan bírálták az ötletet, Sebastian Vettel baromságnak, Max Verstappen nonszensznek nevezte az egészet. Daniel Ricciardónak sem tetszik az elképzelés, az ausztrál pilóta azonban azt is nehezményezte, hogy a szabályalkotók megint nem kérték ki a versenyzők véleményét.

Ricciardónak nem tetszik, hogy megint kihagyták a versenyzőket Forrás: Getty Images/2019 Peter J Fox/Peter J Fox

Daniel Ricciardo versenyzőtársai nevében is szólt, amikor elmondta,

egyáltalán nem tetszett nekik, hogy ismét a médiától kellett értesülniük egy tervezett új szabályról, miközben a szabályalkotók már jó ideje foglalkoznak az ötlettel.

„Emiatt olykor eléggé frusztráltak vagyunk – nyilatkozta az Autosportnak. – A média képviselői tájékoztatnak minket a fejleményekről, ahelyett, hogy közvetlenül a szabályalkotók értesítenének. Majd ott állunk és azt kérdezzük, »erről mégis mi miért nem tudtunk?«"

Az utóbbi időben a versenyzők már próbálnak tenni az ellen, hogy kihagyják őket a szabályalkotásból. Ricciardo szerint már csak azért sem szabad a versenyzők nélkül dönteni, mert elsősorban ők szolgáltatják a szórakozást.

– folytatta. – Főleg olyan kérdésekben lenne fontos a véleményünk, amelyekben erősen érintettek vagyunk. Némi fejlődés már tapasztalható e téren, de néha még mindig hajlamosak a fejünk fölött meghozni a döntéseket."

A fordított rajtrács ötlete sem tetszik neki Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Az ausztrál pilóta a fordított rajtrácsos futamokról is kifejtette álláspontját. Úgy véli, indokolatlan változtatás lenne, ami nem is tenne jót a sorozatnak.

ráadásul a fordított rajtrács felhígítaná a hétvégéket. Már a rengeteg futam is csökkenti a sportág értékét, de ha még az eredményt is manipulálnánk, a legjavától fosztanánk meg a Forma-1-et. Legalább ezt a hagyományt meg kellene tartanunk."