Hamilton: Nincs szükségem Bottas segítségére

Forma-1, Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Orosz Nagydíj
5652011 30.09.2018 From left, second placed Mercedes Formula One pilot Valtteri Bottas, of Finland, and the winner of the race, Mercedes Formula One pilot Lewis Hamilton, of Great Britain, pose during the awarding ceremony of the Formula One 2018 VTB Russian Grand Prix at the Sochi autodrom in Black Sea resort of Sochi, Russia, September 30, 2018. Alexey Kudenko / Sputnik
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton kijelentette: nem várja el Valtteri Bottastól, hogy segítse őt az Orosz Nagydíjon, ahogy tette azt tavaly, mivel továbbra is csapattársát tekinti fő ellenfelének a vb-címért vívott harcban.

Lewis Hamilton nem akarja, hogy Valtteri Bottas támogatásával érjen el jobb eredményeket. A brit pilóta elmondta, hogy még mindig csapattársát tekinti legfőbb ellenfelének a világbajnoki címért folyó küzdelemben, és nem szeretné, hogy a tavalyi Orosz vagy az idei Szingapúri Nagydíjon történtek megismétlődjenek. Az egy évvel ezelőtti futamon az addig vezető Bottas a csapat kérésére elengedte a bajnokságért küzdő Hamiltont. A brit versenyző a mai napig rossz szájízzel emlékszik vissza a történtekre.

Hiába arattak kettős győzelmet, tavaly egyik Mercedes-pilóta sem tudott mosolyogni a dobogón Forrás: Sputnik/Alexey Kudenko

„Ez nem az én stílusom – jelentette ki Szocsiban, az Orosz Nagydíj helyszínén. – Egyedül szeretném elvégezni a feladatomat, és tavaly is rosszul éreztem magam a történtek után.

A két Mercedes-versenyző továbbra is az első, illetve a második helyen áll a bajnokságban, de az elmúlt három futam mindegyikén Ferrari-győzelem született, így Bottast Charles Leclerc és Sebastian Vettel is megközelítette. A közelmúlt ellenére Hamilton a nála 65 ponttal kevesebbet gyűjtő csapattársát tekinti a legfőbb riválisának, és

úgy véli, ha Szingapúrban az élen haladnak, Bottast nem szólítják fel lassításra.

„Még mindig Valtterivel harcolok a világbajnoki címért, így nem is várok tőle semmilyen támogatást – szögezte le a brit pilóta. – A történtekre egyikünknek sem volt ráhatása, a stratégiát a csapat döntötte el. Úgy gondolom, ha a futamgyőzelemért mentünk volna, másképp alakultak volna a dolgok. Szóval ez nem volt egy ideális szituáció, legközelebb próbáljuk elkerülni a hasonló helyzeteket."

Hamilton szerint ha a győzelem lett volna a tét, a Mercedes másként cselekedett volna Szingapúrban Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A Ferrari jelentette veszélyről Bottas is kifejtette véleményét. A finn versenyző elmondta, még mindig nagy előnyben vannak a riválisokkal szemben, de koncentrálniuk kell a szezon hátralévő versenyein.

– jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón. - Nyilvánvalóan mind egyéni, mind csapatszinten fenn kell tartanunk a jó formát, hogy minél több pontot tudjunk szerezni."