Vágólapra másolva!
A Szingapúri Nagydíjat megnyerő Sebastian Vettel méltatta a Ferrarinál dolgozók erőfeszítéseit annak érdekében, hogy alig másfél hónappal a magyarországi vereség után újra a győzelem útjára lépjenek.

Kellemetlen eredménnyel várta a nyári szünetet a Ferrari a Magyar Nagydíj után, mivel a Hungaroringen Sebastian Vettel ugyan felállhatott a dobogóra, de még a távolból sem figyelhette Lewis Hamilton és Max Verstappen csatáját a győzelemért, hiszen bő egyperces hátránnyal ért célba.

Alig másfél hónappal később viszont a Ferrari már három futamgyőzelmet is elkönyvelhet, és két gyengébb verseny után Vettel is véget vetett a 392 napig és 23 versenyig tartó győzelmi aszályának. A német pilótának Szingapúrban volt oka az ünneplésre, hiszen kedvező stratégiája mellett remek egyéni teljesítménye is kellett a sikerhez, de ettől még azt nem tekintette teljesen magáénak.

Vettel a Ferrari csapatát méltatta Forrás: Getty Images/2019 Peter J Fox/Peter J Fox

„Szerintem az ember nagyon tévúton jár, ha bármikor is azt hiszi, hogy nagyobbra nőhet ennél a csapatnál – utalt Vettel a Ferrarira a futam utáni sajtótájékoztatón. – Nem hiszem, hogy bárki is túlnőhet ezen az istállón. A rádión is azt mondtam, hogy ez a győzelem a csapatnak szól, mert ha megnézzük a rideg tényeket, akkor

„Egyperces különbség volt az élen állók és köztünk, aztán az autó specifikációja szempontjából egy hasonló pályán küzdhettünk a pole-ért, majd irányítottuk a verseny alakulását – mondta. – Az ember persze a saját versenyével meg saját magával foglalkozik, de ezt a csapatot semmi sem szoríthatja a háttérbe. Monza után nagyon magam alatt voltam, de a csapatnak örültem, itt most kicsit feldobottabb vagyok magam miatt is, de így is lelkesít a csapat sikere.”

Vettelt csapattársa, Charles Leclerc üldözte a 2. helyen, miután a monacói pilóta elvesztette a vezetést a német versenyzőnek kedvezőbb boksztaktika miatt. Leclerc kifogásolta az eljárást, de később elmondta, az autóból kiszállva „már sokkal jobban megértem az egész helyzetet.” A belgiumi és az olaszországi verseny győztese méltatta a négyszeres világbajnokot is.

Leclerc azt viszont hozzátette, hogy a jövőben jobban odafigyel majd a többiek mozgására is a futamok során. „Nem hiszem, hogy sokkal jobban vagy másként csinálhattam volna a dolgokat – mondta. – Talán csak annyit, hogy többet kérdezek a körülöttem lévők stratégiáiról, mert nem voltam képben [azzal, hogy Vettel már kereket cserélt], úgyhogy nem tudtam, hogy egy kicsit jobban kellett volna nyomnom az első etap során. Nem tudom, de van elég adatunk, úgyhogy elemezni fogom.”