Vágólapra másolva!
Danyiil Kvjat teljes mértékben Kimi Räikkönent hibáztatja a Szingapúri Nagydíjon történt ütközésük miatt. Az orosz versenyző nem fukarkodott a kritikával.  

Danyiil Kvjat és Kimi Räikkönen számára sem alakult jól a Szingapúri Nagydíj. Mindkét pilóta szenvedett, ráadásul a verseny vége felé még össze is ütköztek. A Toro Rosso pilótája nem volt boldog a leintés után, mivel úgy vélte, a két autó a finn versenyző miatt ért össze.

Räikkönen arra panaszkodott, hogy az 50. kör elején túl későn látta meg vetélytársát, így már nem tudott megfelelően reagálni, amikor Kvjat megpróbálta kifékezni őt. Az Alfa Romeo pilótája kiesett és Kvjat is pont nélkül maradt. Az orosz versenyző később azzal vádolta a veterán finnt, hogy olyat tett, amit általában ő maga szokott ellenezni.

F1-es léptékkel mérve nem volt veszélyes ütközés Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Meglepődtem, mert én egy határozott mozdulattal világossá tettem, hogy mire készülök, erre ő fékezés közben irányt váltott – nyilatkozta a verseny után a Toro Rosso-pilóta. – Erről sokszor esik szó, és ő az egyik, aki ellenzi ezt a fajta manővert. Ilyenkor el kell dönteni, hogy védekezünk vagy helyet hagyunk, és azt már nem szabad megváltoztatni.”

– használt túlzó fordulatokat az orosz versenyző, aki hozzátette, szerinte Räikkönen azért próbálta feltartani, hogy segítsen az egy pozícióval előttük haladó csapattársának, Antonio Giovinazzinak, aki végül a pontszerző, 10. helyen ért célba.

Kvjat a balesettől eltekintve sem volt elégedett a futamával. A verseny elején gyorsan elhasználta az abroncsait, a végén pedig a visszapillantó tükröt nem látta jól. „Nem tudom, hogy mi az oka, de az első etapban az én autómon gyorsabb volt a gumikopás” – panaszkodott.

Az esetről Räikkönen is beszélt, aki részben magára vállalta a felelősséget, de közvetlenül a leintés után sem számított arra, hogy büntetést kapnak majd az ütközés miatt. Ebben végül igaza lett: „Az egyenesben még nagyon messze volt tőlem, de amikor befordultam, a szemem sarkából láttam, hogy ott van mellettem, és már nem tudtam reagálni” – mondta a 2007-es világbajnok.